mynewspapers.net

Audi A3 2.0t prestanda

Audi A3 2.0t prestanda


Audi A3 infördes i Förenade staten 2006, och de 2.0t är den billigaste och mest bränslesnåla modell. A3 ändrades 2009 och igen i 2011 års modell.

Motorn

A3 2.0t har en 2,0-liters turboladdad, direktinsprutning, inline fyra-cylinder (I4) motor som producerar 200 HÄSTKRAFTER och 207 pund-fötter av vridmoment. Motorn finns i andra Audi och Volkswagen modeller också. Det döptes motorn i året två gånger av en panel av journalister, enligt webbplatsen Auto Spies.

Suspension

A3 har fyra hjul oberoende upphängning. En sport fjädring finns i sporten och "S-line" paket, som sänker bilen och stelnar kurvtagning svaret.

Överföring och drivlina

Audi A3 2.0t levereras som standard med en sexväxlad manuell växellåda och är tillgängliga med Audi's DSG, en sex-hastighet, dubbla-koppling halvautomatisk växellåda. Också tillgänglig är Audi's Quattro all-wheel-drive system, men endast med DSG. A3 modeller med manuell växellåda är front-hjulsdrivna fordon.

Exteriör

Audi A3 är tillgänglig i USA endast som en fyra-dörrars halvkombi. (Det är klassad som en estate bil av vissa försäkringsbolag). Den är utrustad med 17-tums hjul.

Prestanda

Även om siffrorna varierar accelererar beroende på växellådor och drivlinor, allmänt Audi A3 2.0t från stillastående till 60 miles per timme på 6,5 sekunder och från 0 till 100 km/h på 17,0 sekunder.