mynewspapers.net

Att välja en väggfärg att gå med en röd skinnsoffa

Att välja en väggfärg att gå med en röd skinnsoffa


En röd skinnsoffa kan lägga en moderna eller traditionella utseende till din inredning, beroende på stil och färg. Med sådan en fet bit möbler konkurrerar det är bäst att planera resten av rummet så att den kompletterar i soffan, inte med den. Vilken färg du väljer för vägg, golv och accenter bör baseras på nyans av soffan. En varm röd fungerar bäst med andra varma färger och en cool röd kommer behöver häftiga färger för att göra det sticka ut.

Instruktioner

• Överväga golv. Om du redan har mattan eller lövträ golv och inte tänker ersätta dem, ska du köpa en röd soffa som fungerar med den befintliga tonen. Ett varmt trägolv fungerar bäst med en varm röd soffa. Varma röda har en orange eller gul nyans till dem och coola röda har en blå eller violett underton.

• Använd en färg hjul. Du kan köpa en färg hjul på någon art shop. De mest kompletterande färgerna är färger till höger och vänster och mittemot färgen du väljer. För rött, skulle detta vara röd-orange, röd-violett och grönt.

• Samla färg prover. Många färger är uppdelade efter varma och svala, så att du kan välja de som bäst matchar soffan.

• Prova blå och gröna för coola röda. Ljusa primära färger och toner kommer att bäst belysa en cool röd soffa. Försök aquamarine, pine green eller teal. En blå eller djup lila kommer också kompenseras den röda färgen.

• Försök gula toner för en varm röd soffa. Om din röda soffan har orange eller gul toner, kan du välja från en mängd olika varma orange eller gul färg. Du kan också titta på blå och gröna som har en varm eller gul underton. Gul-grön, mossa eller taupe färg kommer att fungera också.