mynewspapers.net

Att ta bort färg misstag

Att ta bort färg misstag


Måla ett rum kan vara ett äventyr i "Oj, jag glömde att göra det!" Glömmer att lägga en presenning över din favorit möbler när du målar tak, är glömmer att lägga ner tidningen när du är målning snickerier och glömmer att hålla en fuktig trasa för att torka upp stänker vanliga målning misstag. Alla har gjort det, men oroa dig inte. När din pensel träffar mattan, eller du inte märker en droppe på ett fönster förrän två veckor senare, korrigera dina misstag är fortfarande ganska lätt att göra.

Instruktioner

• Hålla en ren våt trasa i närheten när du målar och torka upp färgen stänker när de inträffar, om möjligt. Titta på trägolv och möbler för den fina färg spray som kan visas om du använder en färg roller på ett tak. Torka genast, och torka området med en pappershandduk ta bort någon överflödig färg film.

• Rensa upp oljebaserad färg droppar med en trasa doppad i terpentin, som kommer att lösa upp oljor och underlättar rengöring.

• Tillåt stänker på windows och andra glasytor torka innan du försöker ta bort dem. Kanten av ett rakblad i brant vinkel mot ytan och försiktigt skrapa färgen bort. Torka av razor kanten på en fuktig trasa mellan användning. Denna metod fungerar även för trä och kakel ytor.

• Ta bort färg från tyger och matta så snart de uppstår. DAB klädsel eller matta med en trasa doppad i varmt vatten. Kläder eller draperier under varmt vatten och skrubba tills färgen tvättas bort. När färgen torkar på tyg, kan inte det tas bort.

• Bli av torkad färg på metallytor med en värmepistol. Värme gör färg blister och skala. Torka bort med en fuktig trasa när metallen svalnar.

• Måla över misstag som alltför målade trim och stänker på väggarna när de är torra. Prime ställen om färg kontrasteras kraftigt. Till exempel, bör en svart fläck på en vit vägg primade först innan målning, för att undvika att behöva använda ett andra lager för täckning. Låt primern torka helt innan målning över den.