mynewspapers.net

Att samla in banan frönBananer är en av de mest populära livsmedel i världen. Men nästan alla av ätbart bananer producerar inte frön och sprids på annat sätt. Prydnads vildtyp bananer och mjölbananer ger upphov till många frön som kan tas bort, grott och växt till full storlek växter. I naturen distribueras dessa frön av djur som livnär sig på frukten och insättning fröna i ett annat område. Hem trädgårdsmästare upprepa detta genom att ta bort fröna från fruktköttet och rengöring av dem innan plantering.

Instruktioner

• Välj en vild typ banan eller groblad. Söt, köpta bananer är oftast kärnfria, så det kan vara svårt att lokalisera bananer med frön.

• Placera bananen i en varm, mörk plats och låt det mogna. Bananer normalt bara mogna efter de har skurits ned från trädet. Det är fullt mogna när det börjar att utveckla bruna fläckar. Du kan öka hastigheten som det mognar genom att placera det i en papperspåse med en fullt mogen banan.

• Skala bananen och Lägg den i skålen och sedan mosa upp massa med baksidan av en sked. Vara försiktig med att krossa fröna. Typiska banan frön sträcker sig från ca 1/8 tum till 1/2 tum i diameter och är brun eller svart med runda eller oregelbundna former.

• Häll massa- och frön i en durkslag. Var noga med att använda ett durkslag med hål mindre än frön. Kör vatten över fröna ta bort fruktköttet. Du kan behöva använda sked igen för att ta bort alla fastnat på massa.

• Lägg fröna ut i ett enda lager på en pappershandduk torka. Placera inte hushållspapper i solen, det kan skada frön.