mynewspapers.net

Att publicera serier online

Att publicera serier online


Med tillkomsten av Internet har vill bli serietidningen skaparna en nästan gränslös duk för kreativitet och experimenterande för deras sekventiella berättande. Även print comics tvingas följa den sidmått och sidantal, har online-serier inga sådana begränsningar. En annan fördel med online-serier är fördelningen; vem som helst var som helst med tillgång till Internet kan läsa serier online. De som vill läsa tryckta serier måste spåra dem personligen, eller beställa dem från en online-återförsäljare. Med allt detta i åtanke, varför skulle inte du vill publicera din serier online?

Instruktioner

Gör det själv

• Konvertera din serietidning till digital .jpg-filer på 72dpi inte är bredare än 800 pixlar och inte högre än 600 pixlar med fotoredigering program som Photoshop, Fireworks eller Adobe Illustrator. Spara dessa filer i en ny mapp på datorn för enkel åtkomst. TIFs, PDF-filer, png och andra filtyper är ofta för stora för online-applikationer och orsaka långsamma hämtningstiden för läsarna.

• Ladda upp din komiska sidor till din hemsida precis som du skulle någon annan bildfil. Du kan ladda upp hela serien på en gång eller helt enkelt välja att ladda upp en sida en dag eller en sida per vecka eller men du vill uppdatera den för att hålla läsarna kommer tillbaka för mer. Det är bäst att skapa en ny sida på din webbplats för varje ny komiska sida.

• Fortsätta att skapa och ladda upp mer komiska sidor för att hålla läsarna kommer tillbaka till din online komisk webbplats. Sprida budskapet om din online comic genom någon online sociala medier webbplatser som du ofta för att ta in nya läsare.

Hostad Online serier

• Registrera ett konto hos en fri spindelväv komiska webbhotellet som berusad anka, Comic raseri eller Smack Jeeves.

• Ladda upp filerna .jpg komiska, storlek enligt webbplatsen värd specifikationer, genom att följa den lätt komisk uppladdning genomgångar tillgänglig på webbplatsen. Hantera filer (ordna, ta bort, lägga till nya) genom instrumentpanelen konton som tillhandahålls av värdplatsen.

• Sprida ordet om din nya serie genom din sociala medier och på värd platser forum. Värd platsen forum är också ett bra ställe att få tips och feedback från andra online komiska skapare.