mynewspapers.net

Att pruta med en bilförsäljare

Att pruta med en bilförsäljare


Betala klistermärke priset för ett fordon är ett alternativ, men du kan spara massor av pengar av köpslående med en bilförsäljare. Bil försäljare är utbildade att vara ståndaktig förhandlare så det är bäst att vara beväpnade med information innan du försöker förhandla med en försäljare. Enligt TopSpeed, måste bilköpare alltid förbli lugn, mogen och icke-konfronterande när pruta för en bil. Detta väsen förhindrar känslor från grumling din förmåga att styra affären och hjälper dig att förhandla fram den bästa lösningen för din budget.

Instruktioner

• Vara informerade om de fordon du vill köpa. Forska online om tillförlitligheten i fordonet, eventuella sjukdomar och andra frågor såsom gas körsträcka. Om ett visst göra och modell av bil har ett rykte för att dess överföring kastade på 100.000 miles, kommer du nämner detta som en förhandling.

• Vet marknadsvärdet på fordonet. Ta en titt på prisguider som Edmunds och KBB online för att få det verkliga marknadsvärdet av fordonet. Tänk att få sälja i minut och privat fest värde. Komma till återförsäljaravtalet beväpnade med prisuppgifter och annonser från andra återförsäljare erbjuder samma fordon för ett bättre pris. Titta på Craigslist i ditt område och se hur mycket privata fester och återförsäljare erbjuder det särskilda fordonet för. Tänk på att återförsäljare säljer vanligtvis fordon för högre priser än privata fester, men flera av samma fordon som säljs av privata parter kan bli en bra förhandling.

• Vet givarens kostnaden för bilen. Ingen återförsäljare vill förlora pengar på ett fordon, så börjar din förhandlingarna på vad givaren betalat för fordonet är en bra hoppa från punkt. För att ta reda på återförsäljarens pris, besöka webbplatser som Edmunds, bilar, InvoiceDealers och AutoWeb. Att ta reda på hur mycket en återförsäljare antagligen betalat för begagnade fordon, besöka KBB och leta upp inbytesvärdet för ett enskilt fordon. Återförsäljare även hämta fordon från auktioner och andra källor, så andrahandsvärde är bara en uppskattning.

• Undvik konversera distraktioner och försäljning taktik. Undvika att låta en bilförsäljare som ger dig berättelser om hur priset är bara bra för en dag eller hur andra människor är intresserade av fordonet. Detta är försäljning taktik att väcka en känsla av brådska att köpa fordonet. Hålla sig till strikt talar om fordonet och förhandla om priset. Distraktioner kan resultera i att du betalar ett högre pris än du vill.

• Håll köpslående tid till 30 minuter. Enligt TopSpeed.com, många bil försäljare är skickliga på att få dig att betala mer, och efter 30 minuter kommer att många har lagt garantier och andra funktioner på affären. Informera försäljaren att du har begränsat med tid. Om inget avtal har uppnåtts efter 30 minuter, lämna generalagenten.

• Undvika problem om din månatliga betalning potentiella. En bilförsäljare att fråga dig hur mycket du kan betala per månad. En säljare pratar du vanligtvis till en större månatlig betalning. Inte svara på denna fråga. Istället titta runt hel för bilar i din totala prisklass snarare än månatliga prisklass. När en överenskommelse har nåtts om det totala priset, informera återförsäljaren av hur mycket du har möjlighet att betala varje månad. Om en månatlig anteckning är över din budget, promenad bort.

• Ta med en vän längs. Bil försäljare ogillar köpare i sällskap med vänner eftersom de måste övertyga er båda att affären är bra. Vänner kan också titta på affären ur en mer objektiv synvinkel. Inte har några känslor bundna till att få fordonet. Göra vän medveten om din budget och på hennes jobb att se till att du bo på budget.

• Vara beredd att lämna generalagenten om du är trött och hungrig. Snarare än rusa in i en potentiell dålig affär, bör du lämna om du inte mår som bäst. Du kan alltid komma tillbaka senare eller gå till en annan återförsäljare.