mynewspapers.net

Att göra parfym med eteriska oljor

Att göra parfym med eteriska oljor

Förståelse basnoter

Om du är intresserad av att göra parfym använder eteriska oljor, måste du förstå de dofter som är associerade med varje typ av olja och det sätt som dessa oljor arbetar tillsammans för att producera en sista doft. Eterisk olja dofter kan delas in i tre huvudkategorier: bas anteckningar, Hjärtnoter och top anteckningar. Basnoter oftast luktar jordnära och dröjer sig kvar under längre tid än andra anteckningar. Basnoter bör vara markerad och läggas först till din parfym. Sandelträ, rökelse, kryddnejlika, cederträ, patchouli, vanilj, myrra och muskot är basen noterar att blanda väl med en mängd andra dofter.

Att välja mellan- och toppnivå anteckningar

Hjärtnoter är vanligtvis milda och hjälpa blanda bas och toppnivå anteckningar. Dessa eteriska oljor kommer att göra huvuddelen av din parfym och kan inkludera sådana oljor som lavendel, geranium, jasmin, timjan, tall, rosenträ, salvia och ylang-ylang. Top anteckningar när att göra parfym använder eteriska oljor kommer att ansvara för doften avges när parfymen först tillämpas. Bara spår av top anteckningar bör läggas till din parfym, och dessa oljor bör införas först efter basen och Hjärtnoter har väl blandas. Eteriska oljor som gör aromatiska top anteckningar inkluderar citrongräs, pepparmynta, lime, bergamott, mejram, orange och bay.

Att välja en bärare för din parfym

Många eteriska oljor kan vara irriterande för huden, och vid användning i koncentrerad form, deras dofter kan vara överväldigande. Detta innebär används en bärare när du gör parfym använder eteriska oljor. Bärare är vanligtvis andra typer av olja och de utgör 60 till 90 procent av den färdiga parfymen. Jojoba och grapeseed olja är populära val för bärare, men någon vegetabilisk olja fungerar.

Blanda din slutprodukt

När din oljor har valts, måste du blanda dem i en burk eller annan behållare för senare användning som en parfym. Mörka flaskor är att föredra, eftersom de hålla ljus ut och bevara oljor under längre perioder. Lägg till din transportör olja och basnoter i flaskan först, sedan långsamt blanda i mitten anteckningar. Top anteckningar läggs till flaskan senast. Tillsätt cirka 59,1 ml alkohol till din parfym, skaka den i flera minuter och sedan lämna det att vila i minst 48 timmar före användning. Göra säker du märka flaskan och föra ett register över de oljor som används, både för framtida bruk och för att identifiera eventuella möjliga allergier om du har en reaktion på din nya parfym.