mynewspapers.net

Att göra målat glas med färgad cellofan

Att göra målat glas med färgad cellofan


Målat glas kan lägga till färg och drama i vilket rum som helst. Om du vill ha en liten bit av målat glas ska visas framför ett fönster eller en bit stor nog att passa i ditt fönsterram, målat glas är mycket dyrt. Om du letar efter ett enkelt och billigt sätt att dekorera ditt hem, kan du skapa imitation glasmålningar själv. Använda färgad cellofan, kan du producera dina egna färgade glasslike konstverk som kan visas var du vill.

Instruktioner

• Rulla din färgad cellofan. Fler färger du använder, mer lysande glaset kommer att se ut. En av de enklaste sätten att göra din målat glas ser realistiskt är att använda en serie av geometriska former. Placera spåras former på din cellofan och spåra dem med en penna.

• Skär former av i cellofan med en sax. Ordna former på ett bord så att du har en idé om hur placera dem.

• Välj storlek bildramen som du vill använda. Detta kan vara antingen glas eller plast och kan köpas i olika storlekar. Med hjälp av glas eller plast från bildramen fungerar bra eftersom du har en perfekt formad bit av glas eller plast, samt en klar att använda ram när du är klar.

• Ta bort skyddspapperet från bildramen och pop på glas eller plast ut från ramen. Ställ den på en ren och plan yta.

• Häll 4 msk vit skolan lim i en skål. Tillsätt tillräckligt med vatten till limmet att förvandla den till en vattnig blandning. Rör om innehållet i skålen med en pensel eller en tråckla pensel.

• Placera en bit av cellofan på glaset. Skär cellofan så det är den exakta formen på glaset. Detta kommer att vara din bakgrundsfärg. Du kan använda valfri färg som du vill; ljusare färger fungerar dock bättre för bakgrundsfärger.

• Doppa borsten i lim blandningen och måla limmet på glaset. Placera den bakgrunden cellofan direkt ovanpå limmet. Använd en trasa för att jämna ut cellofan ta bort eventuella luftbubblor.

• Ordna cellofan formerna ovanpå bakgrunden cellofan. Placera former på ett sätt som du. Välj först bit av cellofan--den första formen på övre vänstra hand sida-- och pensla lim på ena sidan av den. Limma denna bit ner in i det respektive plats. Återigen, Använd högspänningsnätet för att jämna ut eventuella luftbubblor. Upprepa detta med alla olika färgad cellofan former.

• Tillåt glasmålningar torka i 30 minuter. Kör en remsa av superlim--gel superlim fungerar bäst-- eller varmt lim runt kanten av bildramen. Placera glasmålningar inuti ramen som vanligt, med cellofan vänd nedåt. Tryck på glas i superlim för permanent följer.