mynewspapers.net

Att förebygga njursvikt hos katter

Att förebygga njursvikt hos katter


Njursjukdom, särskilt akut och kronisk njursvikt, är tyvärr ganska vanligt hos äldre katter. Det finns ingen en specifik orsak för njursvikt, men det finns forskning som tyder på att det finns ett samband mellan felint vaccination för valpsjuka och njursjukdom. Det är också tänkt att mata en katt torr kattmat för en längre tid kan öka risken för njursvikt. Njursjukdom är progressiv och obotlig, men förebyggande åtgärder kan vidtas för att minska risken för denna sjukdom.

Instruktioner

Åtgärder för att förebygga njursvikt

• Ge ständig tillgång till vatten. Det är viktigt att din katt att kunna dricka. Vatten hjälper till att spola toxiner från kroppen och rengöra systemet. Frekventa dricka och urinering också förhindra att urinblåsan och urinvägarna infektioner som kan leda till njursjukdom. Eftersom många katter inte gillar att dricka vatten, kan du behöva vara kreativa i att få din katt att dricka. Se till att du ändrar vattnet i din katts maträtt ofta. Vatten kan bli inaktuella och oaptitlig för katter. En konstant källa av färskt, rent vatten är det bästa sättet att få din katt att dricka. Om du är misslyckad, kan du kontrollera med din veterinär om recept för vätska som kan injiceras under kattens hud.

• Var uppmärksam på din kattens kost. Mata din katt high-fukt, konserverad mat snarare än torrt kattfoder. Fukt i maten bidrar till att upprätthålla den kritiska vattenbalansen behövs för att bibehålla god feline hälsa. Holistic alternativ finns också. Kommer du kolla med din veterinär för mer information om andra mediciner och kosttillskott. Vissa studier har visat att utfodring din katt en kost hög i kalium och kolhydrater och låg proteinhalt kan bidra till att upprätthålla korrekt njurfunktion. Det finns också många recept på raw och hemlagad kattmat som kan bidra till att förebygga problem med njurarna.

• Förhindra förgiftning och intag av gifter genom att hålla skadliga ämnen utom räckhåll för din katt. Kemikalier som de hittade i glykol är ökända för förgiftning husdjur. Om du tar din katt utomhus, måste du hålla ett vakande öga. Katter kan komma i kontakt med en mängd olika ämnen utomhus eller i garage som kan vara skadliga för deras hälsa. Prova att sätta alla kemikalier och andra farliga produkter, inklusive städmaterial, bort och kattens oåtkomligt.

• Slutligen, hålla din katt i de bästa hälsa genom att se till att göra årliga möten med din veterinär. Din veterinär kan hålla ett vakande öga på din katt och ska märka någon hälsofrågor direkt. Dessutom, om du märker en förändring i din katt äter, dricker, vikt eller urinering, Ring din veterinär. Dessa kan vara tidiga tecken på uppkomsten av njursjukdom.