mynewspapers.net

Att få oljefläckar av kläder

Förbehandlas färska fläckar

Det viktigaste du kan göra när rengöring oljefläckar av något slag av kläder är att förbehandla fläcken snabbt. Om du kan börja arbeta på fläcken inom minuter för att få olja eller fett på kläderna, har du en stor chans att kunna rengöra den helt. Det bästa sättet att förbehandla färska oljefläckar är att absorbera så mycket olja som möjligt medan det fortfarande är blött. Majsstärkelse är bra för detta. bara strö några på fläcken, låt det sitta i några minuter och sedan borsta bort det med fingrarna. När du har gjort det, är det bästa du kan göra att bestryka fläcken med en generös tillämpning av en tvätt fläcken före behandling produkt. Dessa finns någonstans tvättmedel är såld och kommer i flytande gel och sticka former. När tvätt fläcken fighter har tillämpats, kan du vanligtvis vänta flera dagar innan du tvättar plagget om du måste. Om du kan tvätta plagget direkt efter behandling av fläcken, som emellertid oftast bättre.

Förbehandlas Well-Set fläckar

Om du inte kan göra något om fläcken direkt och ställer den innan du kan agera, har du definitivt svårare att ta bort den. Lyckligtvis finns det fortfarande åtgärder du kan vidta för att lossa på fläcken innan du tvättar den. Börja med fastställande av två lager hushållspapper och sedan om plagget fläcken-sidan på dem. Gälla en annan pappershandduk Kemtvätt lösningsmedel, som också finns någonstans tvättmedel som säljs, och skrubba på baksidan av den färgade delen. Detta kommer att släppa några av oljefläck i två lager hushållspapper; Du kan ändra dessa pappershanddukar en eller två gånger när du går, beroende på hur mycket av fläcken du hantera att skrubba ut detta sätt. Efter att du har släppt så mycket av fläcken som kommer att komma ut, coat området med en tvätt fläcken behandling och tvätta det så snart som möjligt.

Tvätt olja-färgade kläder

Om du har förbehandlats dina fläckar korrekt och i tid, bör en regelbunden cykel genom tvättmaskinen vara lika effektivt som någon annan tvätt metod. Följ Tvättinstruktioner på plaggets etikett, men använder hetaste vattnet du känner du säkert kan använda. Var noga med att använda massor av tvättmedel, också. Om plagget är vit, kan du hitta mer framgång ersätta blekmedel för vanliga tvättmedel. När plagget är färdigt tvätt, hänga den att lufttorka istället för att sätta den i torktumlaren. När plagget är torrt, vad du ser är oftast vad du får. Några fläckar kommer ut helt, andra bara något, och fortfarande andra kommer inte ut alls. Om du vill ta ett andra försök på rengöring envisa fläckar, kan du försöka skrubba dem med varmt vatten, flytande fett-fighting maträtt tvål och en gammal tandborste. Du kan också ta den till en professionell Kemtvätt för tjänsten, men om du gör, var noga med att påpeka platsen för fläcken när du släpper det.