mynewspapers.net

Att få ett polska pass

Att få ett polska pass


Alla polska medborgare är berättigade att ansöka om pass, vilket måste göras personligen antingen i Polen eller utomlands på en polska konsulatet, enligt den polska medborgarskap Guide (se hänvisning 1). Alla av Polens vuxen pass är giltiga i 10 år och inkluderar biometriska uppgifter i enlighet med EU: S bestämmelser, enligt Polens inrikesministeriet och Administration (se referens 2). På grund av strikt invandring riktlinjer är det viktigt att människor inkluderar allt korrekt tillämpning material när de söker ett pass.

Instruktioner

• Fyll i ansökningsformuläret passport, som kan hämtas på polska konsulat, invandring kontor eller hittat på nätet på webbplatser som PolishConsulateny.org, som hör till Polens generalkonsulat i republiken i New York (se referens 3).

• Fäst två identiska bilder av dig själv till ansökan. Dessa bilder ska vara 4,5 centimeter lång med 3,5 centimeter brett och bör vara en huvud skott utan hattar eller tillbehör (se referens 2).

• Samla pass avgiften, som är 140 polska zloty för vuxen pass, vilket är ca £32 2010 (se referens 1 och 2).

• Ta din födelseattest i original om det är första gången du ansöker om pass. Annars, ta ditt nuvarande pass till din ansökan utnämning (se referens 2).

• Boka tid och gå i person till invandring kontor i Polen eller en polska konsulatet om du är utomlands. Ta alla material som ansökan och skicka dem.

• Vänta att få passet, som tar en månad i genomsnitt vid ansökan inne i Polen. Dock kan det ta upp till sex månader vid ansökan från utlandet (se referens 1 och 2).