mynewspapers.net

Att blanda pannkaka smetenPannkaka smeten dikterar täthet och konsistens av pannkakor det producerar. Förbereda en pannkaka blandning från grunden kan du ändra receptet för personlig smak. Med hjälp av en tråd visp veck smeten våta och torra ingredienser på ett noggrant sätt, men du kan använda en gaffel istället. Med hjälp av en sked, men orsakar alltför många klumpar i smeten. Elektriska mixrar är alltför kraftfull och bör inte användas för att blanda pannkaka smeten. Pannkaka smeten är knölig, men klumpar bör peppercorn storlek, inte ärt storlek. Var försiktig för att bryta upp klumpar; för mycket omrörning producerar hårda pannkakor, och skonsam omrörning ger önskat resultat.

Instruktioner

• Välj ett mjöl för smeten. Allrengöringsmedel mjöl är det standard valet. Hela vetemjöl ger en grövre konsistens. För glutenfria och fiberrika pannkakor, prova en 1/2 bovetemjöl och 1/2 Rismjöl blandning.

• Sålla 2 koppar mjöl och sedan mäta det i en skål. Tillsätt socker, bakpulver, bakpulver och salt. Blanda ingredienserna helt med en tråd visp eller gaffel.

• Spricka 2 ägg i en skål med torra ingredienserna. Ta bort äggskal marker från kombinationen om det behövs. Tillsätt mjölk, olja och vaniljextrakt. Hälsosamma oljor är raps eller vegetabilisk olja, men smält smör tillägger krispighet och smak.

• Rör kombinerade ingredienser försiktigt med visp eller gaffel tills alla de torra ingredienserna är fuktade. Smeten kommer att ha några små klumpar.

• Låt smeten vila i ett par minuter. Då är det redo att användas eller förvaras i kylskåp till 24 timmar. Detta recept gör 10 till 12 pannkakor.