mynewspapers.net

Att blanda emalj & akrylfärg

Att blanda emalj & akrylfärg


Akrylfärg kommer i många olika färger. När det används har en platt (icke blank) yta när det torkar. Det kan blandas med vatten för att skapa en dämpad version av din färg. Om du är intresserad av att blanda det med emalj, skapar detta en glänsande version av akryl färg du väljer. Det tar längre tid att torka så att inte köra bil eller använda vad det än är du målar, tills det torkar helt. Emalj gör din färg finish glansigt och lätt att rengöra.

Instruktioner

• Vara säker på att du köper äkta emalj måla och inte lack färg. Läs alla etiketter noggrant när du köper färgen emalj. Inte någonsin blanda lack måla med akryl eftersom detta kommer att skapa en skadlig, giftiga kemiska reaktion. Läs instruktionerna innan blandning av produkter.

• Arbete i ett väl ventilerat utrymme, som ett garage eller källare, som du kan luft ut. Säkra barn och djur, och glöm inte att öppna eller spricka ett fönster när du arbetar med emalj, eftersom vissa produkter kan ha mycket intensiv rök.

• Tvätta ytan du ska måla, sedan torka det helt. Om det behövs, slipa ytan och tvätta sedan för att ta bort allt skräp. Var noga med din yta är helt torr innan du lägger din färg blandning.

• Använd blandning nyckeltal för att skapa anpassade utseende du vill ha. För en standard glans använder du en åtta till ett förhållande. För fordon, Använd den här guiden om du kommer att lägga till en reducering: http://www.martinsenour-autopaint.com (se länk i resurser). Använda åtta delar akryl och en del emalj. Använd lite mer emalj om du vill ha extra glans, men tänk på att emaljen kommer "bubbla" upp när det är lager, så inte Använd för mycket om det inte är din önskad effekt.

• Uppnå detta förhållande genom att räkna till åtta som du häller din akryl i en hink eller använda en stor mätglaset. Räkna till en som du häller emaljen i samma behållare. Bära skyddande skyddsglasögon och ansiktsmask innan du häller. Häll långsamt som du blandar för att förhindra stänk. Ladda din färg pistol om du kommer att använda en vid denna tid.