mynewspapers.net

Att blanda doft oljor

Att blanda doft oljor


Doft oljor är användbar för att göra hemlagad ljus, tvålar, kropp tvättar och andra doftande objekt. Kombinera dofterna kommer att resultera i att skapa en ny doft. Det är inte en svår process att blanda oljor. Du måste först bestämma vilken typ av doft du söker efter och vad andra dofter du vill blanda med den för att skapa en egen doft. Med doft oljor kan du göra hemmagjorda produkter kan du ge till vänner och släktingar som gåvor eller att sälja på craft basarer och loppmarknader.

Instruktioner

• Använda kompletterande dofter för att undvika kostsamma misstag. Doft oljor kommer i fyra grundläggande typer: blommig, orientalisk, woody och färska. Om du tänker på dem på en doft i den ordningen, som färger på en färg, ser du att doftämnen bredvid varandra naturligt kompletterar varandra, som gör de motsatta dofterna på hjulet.

• Testa doften du vill använda genom att doppa en bomullstuss i varje doft så att den kan absorbera oljan.

• Skär i slutet av den mättade bomullspinne bort pinnen med en vass sax.

• Släppa alla bomull svabb tips i en liten glasburk. Du kan kombinera två eller flera dofter. Försegla burken med lock, skaka det väl, och ge dofterna att smälter i flera minuter.

• Ta bort burken locket och sniffa doften. Om det behöver mer av en anmärkning än den andra, lägga till en annan provstickan mättade i det Doftolja.

• Skriv ned formeln du använder för att få din önskad doft. Detta är den formel som du använder för att skapa ett större parti av blandningen som två delar ros doft med en del clementine och en del sandelträ. Om doften är inte vad du söker, ren burken väl med varmt tvålvatten och låt det torka. Om du har andra burkar, använda en annan liten, ren burk att göra om testet.

• Använd en mätglaset eller mäta skedar för att hålla din formel i rätt balans. Till exempel, om du använde två delar rose, en del clementine och en del sandelträ, kan receptet vara minst 1/2 kopp av Ros Doftolja och 1/4 kopp varje av sandelträ och clementine. Du kan minska eller öka beroende på behoven av ditt projekt, bara hålla doft oljor på samma förhållande.