mynewspapers.net

Att blanda betongen för hand

Att blanda betongen för hand


Blanda betongen för hand är en bekväm DIY färdighet för jobb som staket post fundament, däck fundament och små konkreta kuddar. Blandning kan göras i ett badkar eller en skottkärra, men det är enklast att flytta runt och häll från en skottkärra. För stora betong jobb, hyra en cement mixer eller ens fabriksbetong levereras.

Instruktioner

• Placera skottkärran på en platt stabil yta. Använd en spade att sätta cement, sand och grus i skottkärran förhållandet mellan en del cement, två delar sand och tre delar grus. Blanda de torra delarna tillsammans med en robust hacka.

• Tillsätt vatten lite i taget och fortsätt att blanda med områdena hoe när du lägger till vattnet. Du vill ha en fast konsistens för maximal styrka som rinnande betong blir svagare och mer benägna att spricka. Om du lägger till för mycket vatten kan du lägga mer torr mix i den korrekta ransonen att få en hårdare konsistens.

• Arbeta snabbt och kontrollera att allt i skottkärran har samma konsekvens innan du häller din hand-blandade betong där det erfordras.

• Rengör skottkärra och verktyg med en styv borste borste och vatten innan betongen stelnar