mynewspapers.net

Athletic sprint utbildning

Athletic sprint utbildning


Sprint utbildning är en form av anaerob övning kallas även intervallträning på grund av de alternerande arbete/vila komponenterna av träning. På grund av dess extremt hög intensitet, sprint utbildning bör göras med planering och förutseende – om inte vägledning från en övning eller vårdpersonal. Görs på rätt sätt, är hjälper dig att ta din sport prestanda till nästa nivå.

Anaerobt energisystem

Sprint utbildning uppmanar kroppens adenosin tri-fosfat, kreatinfosfat system. Kort sagt, du använder inte syre under Anaerob träning och du bränner främst kolhydrater i form av glykogen. Anaerob Motion burns mindre fett än aerob träning men mer kalorier per minut. Denna typ av arbete är också alactic, vilket innebär att du producerar lite att ingen mjölksyra, en form av anabola avfall och en muskel inhibitor, under träningen.

Intensitet

Anaerob Motion uppstår när du arbetar på 80 till 90 procent av din maxpuls. Det finns flera sätt att beräkna MHR, från en övervakad löpband test till online räknare för att använda en vanlig formel. Den mest populära formeln är att subtrahera din ålder från 220. För att få ditt anaerob motion mål hjärtfrekvens, multiplicera det tal av 0,8 eller 0,9.

Arbete/övriga nyckeltal

Det finns olika teorier om vad arbete/vila nyckeltal bör för sprint träning, men någon sprint utbildning, accepterar du bör ta hänsyn till ditt syfte. Om du är utbildning för en viss sport som tennis eller basket, ska du träna annorlunda än om du bara letar efter en högre kalori bränna under träning för viktminskning. Elitidrottare kan fungera så länge som två minuter med hög intensitet. Fritidsmotionärer kan infoga korta anfall av spurter i sin cardio träning.

Sprint training pass

Kör genast av en låt och sedan gå kurvorna är ett exempel på sprint utbildning. Du kan köra ett gym eller fotboll fältet och sedan gå tillbaka. På en crosstrainer, roddmaskin eller motionscykel, kan du minska motståndet inställning, steglängd eller lutning för att du ska flytta mycket snabbt under en sprint. På ett löpband måste du vara försiktig med hur du ställer in din sprint i datorn så att det inte börjar innan du är redo.

Tid på året

Om du är en idrottsman efter en årlig periodisering träningsschema, vill du sprint utbildning mot slutet av din konkurrensneutral säsong och under din säsong. Försöker upprätthålla din aeroba kondition nivåer med lägre intensitet motion kan inte lämpligen under din säsong eftersom som kommer att träna olika muskelfibrer än de som används under anaerobt arbete, enligt Dr Jack Groppel av Human Performance Institutet.