mynewspapers.net

Åtgärder för att förbättra barnens sociala färdigheter

Åtgärder för att förbättra barnens sociala färdigheter


Lära sig att interagera med andra barn är en viktig del av ett barns utbildning. Tyvärr har bildar inte alla barn en tidig förmåga att hävda sig eller känna sig bekväm i sin egen hud. Lärare och föräldrar kan använda en mängd olika aktiviteter för att förbättra barnens sociala kompetens. Hjälpa barnen att bli bekväm i sociala och klassrummet inställningar.

Manners

Hur barn ska uttrycka tacksamhet, leverera en ursäkt eller gör en förfrågan. Detta är en grundläggande och praktisk aktivitet att hjälpa barn att förbättra sina sociala färdigheter. Säger "please" och "tack" till kamrater och vuxna är en skonsam och positivt sätt att lära barn bra samspel färdigheter. Sätt är ett värdefullt sätt att träffa människor--får positivt svar kommer att hjälpa barn känner sig mer bekväm i sociala situationer. Uppmuntra dessa artigheter tidigt och ofta, som vardagliga sociala verksamhet.

Musik

Musik är en naturlig social förbindelse, och barn är inte immuna mot dess charm. Välj låtar för en grupp barn att främja allas deltagande, även den mest blyg. Försök att hitta en låt som kommer att tilltala alla--överväga att använda dumt och livliga låtar. Ge barnen kopior av Sångtexter tills de kan komma ihåg orden. Försök Beatles "Yellow Submarine" eller "Alla tillsammans nu," till exempel. Placera barnen i en cirkel eller inför varandra så de alla kan observera varandra att ha kul och hitta ostridigt i skratt och sång. Förutom att förbättra barnens sociala färdigheter, fungerar detta också bra som en pedagogisk verksamhet. Använda låtar för att lära barn matematik färdigheter, grammatiska regler eller namnen på de 50 staterna (se resurser).

Starka karaktärer

Uppmuntra rollspel. Har barn - särskilt de mer introverta barn--spela starka karaktärer och göra sig gällande. Denna verksamhet ger barn tillstånd att kliva ur blyg roller de kan har tilldelat sig själv. Låt dem veta att de kan vara dumt och över den topp medan du fortfarande att vara artig. En förälder eller lärare också kan spela och lirka en blyg barn till deltar genom att ställa barnet frågor hon kommer att känna sig säker på svaret. Exempelvis skall unga flickor kunna identifiera sig med Ella--baserat på Cinderella--från Gail Carson Levines "Ella Enchanted." Ella kämpar trotsigt mot en barndom förbannelse av lydnad. Ellas tecken symboliserar kampen för att övervinna sociala hinder, även de som är självpåtagna. Unga pojkar kan låtsas vara Harry Potter, som vinner styrka från sin personliga tillväxt i hela JK Rowlings serie. Han övervinner sina känslor av sårbarhet och introversion och lär sig att stå upp för sig själv och sina vänner. Göra rollspel utöva öppen. Hjälpa barnen förstå de behöver för att arbeta för att förbättra sina sociala färdigheter. Be ett barn att vara påstridig, auktoritär, utgående eller rolig när du närmar dig honom som en potentiell vän. Försäkra barnet att det inte är alltid viktigt att säga "rätta," utan i stället att vara sig själv. Uppmanar barnen att ha roligt när man möter nya människor. Påminna dem att positiva sociala situationer stamceller från att vara ärlig, engagerad och självsäker--inte från att vara perfekt.

Frivilliga aktiviteter

Klassrummet erfarenhet, som fokuserar främst på utbildning, kan inte ge tillräckligt social interaktion. Sociala organisationer för barn är rikligt. Frivilliga aktiviteter ger barnen en bild av världen utanför familjen och klassrummet. Ge barnen en chans att uppleva en större social miljö. Välj en grupp som passar ditt barns personlighet och intressen. Athletic barnen kan njuta av att gå ett idrottslag, som fotboll, fotboll, basket eller softball. Barn också kan njuta av att gå med flickscouter, scouterna, 4-H klubb eller pojkar & flickor klubbar of America. Förutom att förbättra barnens sociala färdigheter, kan sådana grupper lära medlemmar att arbeta tillsammans, gör sitt bästa och bli ansvarig, omtänksam individer.