mynewspapers.net

Åtgärder för att bygga en veranda

Åtgärder för att bygga en veranda


Bygga en veranda är en ganska avancerad remodelling projekt. Det är dock också inte alltför komplex uppgift för en ganska erfaren DIY entusiasten att föra bort vackert. En veranda kan du njuta av utomhus luften även när snö eller regn kommer. Jämväl, du kommer inte att bygga golv för absolut alla väder slitage, att göra projektets väderbeständighet normer snarare mindre stränga.

Att välja planer

För att fastställa omfattningen och utformningen av din veranda, första recension flera byggplaner. Om du är en nybörjare på projekt av denna omfattning, hitta en full uppsättning av planer med stegvisa instruktioner. Jämföra olika platser och riktlinjer för verandan; medan du kanske gillar tanken på en veranda, kan det hända att en tillbaka veranda kommer att få den bästa solexponering. Om du förutse så småningom omslutande verandan, välja planer med dimensioner som rymmer skärmar eller ens skjutdörrar i glas.

Bygga golv

Verandan kommer att vila på en "box", en grundläggande fyrkantig ram som kan bestå av 2-av-8 tums bitar av virke. För en veranda, kommer inte att ditt golv utsättas för väldigt mycket regn eller snö. Därför kan du bygga verandan direkt angränsande ytor i ditt hem. Du kan välja "pier och beam" konstruktion, som balanserar rutan, eller ram, på korta inlägg eller bryggor som sitter ovanpå betong. Reglarna fästs i rutan och golvbrädorna är skiktade på toppen. Alternativt kan "betongplatta foundation" verandor helt enkelt använda betongplattan som golvet själv. Vanligtvis plattan är mellan 3 och 6 inches tjock och är spetsad med stål girding för styrka.

Bygga upp inlägg och tak

Beroende på din veranda estetiska, kan du enkelt och stark veranda inlägg eller daintier, mer dekorativa modeller. En rustik veranda kan till exempel använda bärgade loggar. För en mer välskötta look, många färdiga verandan inlägg funktionen dekorativa mönster längs del av deras längder. Trästolpar erbjuder ett traditionellt utseende, medan polyuretan-belagd eller polyuretan PVC inlägg är hållbara utan någon målning krävs. När du planerar din veranda tak, komma ihåg att strukturen kan behöva hantera snölaster och kommer troligen behöva tåla regniga och blåsiga förhållanden. Därför är det lämpligt att samråda med en professionell eller erfarna byggare angående storlekar och material av takstolarna och taket reglarna. Takstolarna är de komponenter som vinkel med lutningen på taket, stödja takmaterialet. Taket reglarna, som inte används på alla tak, lägga till ett ytterligare säkerhetsskikt i taket som ligger parallellt med marken och stöder taket material.