mynewspapers.net

Åtgärder för att bygga en trä klocka

Åtgärder för att bygga en trä klocka


Om du gillar den stadig tick-tack för en väl kör trä klocka, bygga en själv. Beroende på din erfarenhet, välja äkta klocka planer med hemgjord trä redskap eller välja en färdig mekaniska element och fokusera din uppmärksamhet på klockans dekorativa element.

Klockan planer

För att skona frustration och producera en väl utformad trä klocka, är det viktigt att välja planer du är kapabel att köra. En nybörjare kan välja en plan med färdiga redskap bostäder och en hemmagjord trä ansikte. Titta på klockan planer som kompletterar din design känslor. För en lätt-till-bygga klocka med en mitten av århundradet estetisk erbjuder lägenhet Therapy.com planer inspirerad av retro George Nelson bollen klockan. Det kräver grundläggande målning och montering av precut trädetaljer och en färdiga batteridriven klocka bostäder. För en mer avancerad gör det själv projekt, bygga din klocka från växlar. Online-fil mönster som Följ Woodenclocks.co.uk.

Material

För enklare trä klocka planer, kan du ha spelrum i att välja material. I mitten av århundradet klocka planen kräver styckning dekorativt formade klocka händer av svart aluminium ark; men om du föredrar att producera en helt trä klocka, ett lätt och robust ark av trä som balsa, fungerar bra. Keynote av "George Nelson bollen klockan," dess många-spoked krona med rundade ändknoppar, ersätta trä glober med frigolit kulor för ett enklare projekt eller bestryka dem i glitter istället för att måla en rymdålderssystem effekt att hålla med en futuristiska 1960-talet titt. Planerna på nätet rekommenderar någon senvuxna trä, t.ex bok. För en ännu enklare klocka projekt, helt enkelt välja en trä platta och montera klocka hårdvara. Dekorera klockans ansikte att smaka med färg, carving eller découpage.

Församling

De mer avancerade DIY klocka projekt ingår normalt ett stort antal små delar, inklusive många fint tandade kuggar. Efter att ha kontrollerat att du har allt nödvändigt material, mät ditt virke två gånger för att vara exakt och klippa det till storleken på var och en av de obligatoriska delarna. Se till att varje bit mått exakt matchar de mönster. Särskilt för rörliga mekaniska delar, kan variationer av enbart millimeter störa fungerar smidigt. När så instruerat, eller i fall att någon av dina element dimensioner överstiger de av instruktionerna, sand komponenterna ner, börjar med grövre sandpapper och på väg till finare papper.