mynewspapers.net

Återställa trädgårdsmöbler

Återställa trädgårdsmöbler


Kanske plockat du upp några funky trädgårdsmöbler på en loppmarknad. Kanske du har haft flera stycken utomhusmöbler i år, och de börjar se dåligt. Det spelar ingen roll varför möblerna ser grov. Det viktiga är att det finns enkla, kostnadseffektiva sätt att återställa den. Förbereda för sommaren genom att uppdatera varje bit av utemöbler.

Instruktioner

Trämöbler

• Rengör möbler noggrant. Borsta damm och spindelnät bort med en visp kvast. Tvätta möbler med en scrub pensel och hink med tvål och vatten. Skölj bort smuts och tvålrester genom att spruta möbler med ett munstycke på hög. Ge möblerna två dagar för att torka helt.

• Reparera strukturella problem. Dra åt alla skruvar och bultar med en skruvmejsel eller tång, beroende på fästelementet. För lös armar, ben eller lister som inte använder fästelement, Använd trälim att sätta tillbaka avsnitten. Hålla limmade delar tillsammans med en vice. Låt möblerna sitta två till tre dagar medan limmet torkar ordentligt. Gnugga grov områden med sandpapper, start med slippapper för kursen, sedan medium-grus och slutligen fine-grus att polera den smidig.

• Fläcken ceder och furu möbler med en färg-tonade sealer. Använda en fine-borst pensel sealer för en jämn yta. Andra typer av möbler kan vara kvar i sitt naturliga tillstånd eller målade med vattenfast utomhusfärg. Välj ljusa färger för att skapa en festlig sittgrupp eller dämpade färger för att komplettera en redan färgglada trädgården utrymme.

Plast, PVC och harts möbler

• Göra en pasta med 1 kopp bakpulver och 3 msk vatten. Slather blandningen på färgade och kraftigt nedsmutsade områden av möbler med en mjuk trasa. Låt sitta i en halvtimme, och sedan spraya bort med en trädgårdsslang.

• Blanda en hink med varmt vatten och flytande diskmedel. Doppa en scrub pensel i hinken och gnugga in möbler med soapy blandningen att lossa smuts och skräp. Vänds möbler för att skrubba undersidan. Spraya med en trädgårdsslang munstycke vände högtrycks inställningen. När möblerna sköljs noga, torka det med handdukar och låt den torka för en dag.

• Måla någon illa missfärgade plast, PVC eller harts möbel med aerosol spray färg formulerade för användning på plast. Spray undersidan, benen och ryggen på möbler, och låt det torka för en dag. Vänd på möblerna, och spraya övre ytan. Låt möbeln torka i en annan dag.

Målade metallmöbler

• Tvätta möbler med en scrub pensel och varmt tvålvatten. Arbeta i cirkulär och åtta rörelser över alla spår och sprickor att lossa inbäddade smuts. Spraya metallmöbler med ett munstycke och torka noggrant med en handduk. Låt möbler sit för en dag att tillåta alla fukt avdunsta.

• Ta bort lös färg och chips om din metall möbler är skalade och fjällning. Borsta kraftigt med en wire-borste och gnugga bort rost med sandpapper. Tvätta bort skräpet med en spray munstycke, torrt med en trasa, och låt det lufttorka för en dag. Coat möbler med rosttrögt sprayfärg, låt det torka, och sedan använda ett andra skikt för en smidig, även finish. Applicera auto vax efter färgen är helt torr.

• Applicera ett tunt lager av flytande auto vax över den målade metallmöbler. Spruta i vax på en mjuk trasa tills om en fjärdedel-området är mättad. Gnid trasan i fram och tillbaka rörelser, följt av cirkelrörelser för jämn täckning. Arbeta i små sektioner, utsläppande mer vax på trasa efter varje område täcks ordentligt. Låt den möbler sit i en vecka så att vaxet att härda.