mynewspapers.net

Återställa skadade hårsäckarHåravfall är ett mycket frustrerande tillstånd och kan vara pinsamt också. Det finns flera orsaker till håravfall, såsom genetik, undernäring eller en infektion i hårbotten. Håret faller ut eftersom något har påverkat hårsäckar, vilket är strukturer i hårbotten ansvarar för hår tillväxt. Återställa hårsäckar är ibland utmanande beroende på den ursprungliga orsaken till follikel skador, men det finns alternativ som kan vara effektivt för att återställa follikeln hälsa.

Instruktioner

• Undvik att använda alla hårfärgningsmedel eller starka rengöringsmedel på din hårbotten. Kemikalier kan vara skadligt hårsäckarna och hårbotten behöver en paus så hårsäckarna kan läka naturligt.

• Häll en blandning av äppelcidervinäger och vatten i en 50/50 lösning över din hårbotten en gång om dagen och gnugga in det i hårsäckarna. Låt det sitta i 10 minuter innan du sköljer. Detta hjälper till att döda alla potentiella svampinfektion som kan vara skadligt hårsäckarna.

• Blöt hårbotten i varm olivolja eller kokosolja varje kväll. Sova i en duschmössa att hålla oljan kommer i kontakt med hårbotten. Skölj det ut nästa morgon. Detta hjälper rätt överdriven hårbotten torrhet som kan bidra till follikel skador.

• Upprätthålla en hälsosam kost med mycket frukt och grönsaker. Kroppen behöver näring för att fylla på sig själv och detta gäller också hårsäckar.

• Besök din läkare. Du kan ordineras en Kortison skott eller Rogaine behandlingar. Båda har visat sig stimulera hårsäckarna och underlätta hårväxt under rätt omständigheter.