mynewspapers.net

Återställa sångare dekaler

Återställa sångare dekaler


Singer sömnad företaget har tillverkat symaskiner och symaskin delar sedan 1851. Antika och äldre collectable Singer symaskiner, inklusive hand veva modellen, den treadle modellen och företagets första elektriska maskiner, var dekorerad med vackra sångare dekaler. Dessa detaljerade och utsmyckade dekaler göra Singer maskiner sticker ut från andra antika symaskiner. Om du förvärva eller köpa en av dessa antika maskiner i bra att prägla skick, blir bara lite TLC och ett ljus restaurering jobb det en vacker tillbehör för ditt hem eller sy rum.

Instruktioner

• Torka sångare dekalerna försiktigt med en ren vit bomullsduk ta bort alla dammpartiklar och skräp från dess yta. Inte våt trasa eller Använd något vatten för detta steg.

• Lägga till några droppar mild eller naturliga diskmedel i 1 eller 2 koppar varmt vatten i en skål. Kontrollera att tvålen inte har någon hand-mjukgörande krämer eller oljor i det. Blanda tvål och vatten.

• Doppa en liten del av ren bomullstyg till tvål och vatten. Vrid ur trasan så det är fuktigt utan några överskott droppar. Torka försiktigt upp på sångare dekalerna med fuktig trasa, och se till att undvika att få någon tvål eller vatten under kanten av dekalerna.

• Använd en bomullstopp doppad i tvål och vatten att noggrant avlägsna eventuella kvarvarande smuts eller skräp. Torka av överflödig fukt bort med en mjuk, ren luddfri handduk. Låt sångaren dekaler torka helt innan du fortsätter.

• Använd en fine-tips pensel eller en freehand superfina avsmalnande nageln målning borste för att tillämpa akryl färger om du vill återställa sångare dekalen. Börja med de lättaste färgerna först (vita, gula, ljus apelsiner, ljus rosa, ljus blå och ljus grön) och avsluta med de mörkare färgerna. Det kan vara nödvändigt att återställa endast en färg i taget, för att låt sångaren dekalen torka helt mellan paint program.

• Tillämpa guld damm eller guld fleck färg, som används för att återställa antika möbler och kan köpas i butiker specialitet konst till sångare dekalerna att återställa skimmer av deras ursprungliga guldfärg. Några sångare dekaler har mönster som är mestadels guld, medan på andra guld används för foder sångare logotypen.

• Installera en spray-on gloss protectant eller en pensel-på glans protectant. Se till att inte få den glansen protectant på andra delar av Singer symaskin.