mynewspapers.net

Återställa en Laptop tangentbord

Återställa en Laptop tangentbord


När tangentbordet slutar fungera, har udda viktiga brev, fast och icke-fungerande nycklar utan anledning alls, den bärbara datorn har en enkel fix-lösning. Om vätska spills på den bärbara datorn eller den bärbara datorn tappades och som, en följd av tangentbordet fungerar inte, eller tangentbord enheten har helt enkelt misslyckats, fästande problemet kan kräva en mer engagerade laptop tangentbord ersättare.

Instruktioner

• Knacka på tangenterna "Alt" och "Shift" samtidigt om du att trycka på en tangent och få en annan symbol eller en bokstav. Detta kommer att återställa tangentbordet standardvärdena på vissa bärbara datorer.

• Tryck på "Ctrl"-tangenten och tryck på "Shift"-tangenten samtidigt om proceduren i steg 1 inte fungerade.

• Tryck på "Fn" och någon av tangenterna "F" för att inaktivera "Num Lock". Olika bärbara datorer använda olika "F" för att inaktivera "Num Lock". Växla mellan varje "F"-tangenten och tryck på "Fn"-tangenten samtidigt att hitta rätt nyckel kombination. Kontrollera din laptop manual för att hitta rätt nyckel kombination.

• Tryck på "Fn" och den blå "num lock" nyckeln samtidigt om tangentbordet är skriva siffror istället för bokstäver eller fel bokstavstangenterna och stegen ovan inte löste problemet.

• Blåsa tryckluft i sprickor och sprickor i den bärbara tangentbordet. Ibland kan damm och skräp orsaka nycklar för att låsa, att göra sådana nycklar icke-funktionella.

• Koppla från den bärbara datorn från strömuttaget och ta bort batteriet. Göra en bomullspinne spets så tunn som möjligt genom att rulla den mellan dina fingertoppar. Doppa tunnas bomullstuss i tvättsprit och rengöra sprickor i tangentbordet med en bomullstuss. Fortsätta rengöring mellan varje tangent på tangentbordet med en alkohol-doppad bomullspinne. Använd en ny bomullstuss vid behov. Något tips upp ena sidan av den bärbara datorn så damm kommer att flytta från under nycklarna till sprickor så att du kan rengöra. Blåsa tryckluft i tangentbordet igen som du gjorde i steg 1 i avsnitt 2. Återansluta datorn till kraft och kontroll för att se om problemet ã¤r borta.

• Infoga platta kanten av en platt-bladet precision skruvmejsel under en tangent och bända försiktigt det upp och av. Kom ihåg var nycklarna går, så du kan enkelt ersätta dem. Ta bort tre tangenter på en gång och rengör med en bomullstuss doppad i alkohol. Ersätta nycklar och ta bort de kommande tre. Gör detta tills hela klaviaturen har rengjorts.

• Koppla från den bärbara datorn från strömuttaget och ta bort batteriet igen. Stäng datorn så att baksidan är vänd mot dig. Ta bort skruvarna som håller plast gångjärn på plats. Infoga en liten platt-bladet precision skruvmejsel i plast gångjärn sömmen och bända gångjärnen upp. Stäng datorn baksidan framåt och öppna skärmen så långt tillbaka som det kommer att gå. Fortsätta lyfta plast gångjärn och power plate tills det lossnar. Ta bort skruvarna du se håller tangentbordet med en precision Phillips skruvmejsel. Blåsa tryckluft under tangentbordet. Lyfta de kabel-kontakt spakarna något och ta bort datakabeln. Ren kabel stiften med en alkohol-doppad bomullspinne. Byta ut allt, slå på datorn och försök tangentbordet igen för att se om problemet ã¤r borta.

• Ansluta ett externt tangentbord till USB-porten på den bärbara datorn och kontrollera dess skick. Koppla från externa tangentbordet och kontrollera att nycklarna på den bärbara datorn är fortfarande obrukbar.

• Koppla från den bärbara datorn från strömuttaget och ta bort batteriet.

• Ta bort den bärbara tangentbordet som du gjorde i steg 3 i avsnitt 2 genom att ta bort plast gångjärnet och power knappen plate, tangentbord skruvarna och koppla datakabeln från moderkortet kontakten.

• Byt ut tangentbordet med en ny laptop tangentbord för din laptop märke och modell.