mynewspapers.net

Återställa en 1972 Chevy Truck

Återställa en 1972 Chevy Truck


En favorit bland klassiska Chevy truck entusiaster, 1972 Chevy truck infördes med en ny galler design och svart färg styling. Den ' 72 var dessutom det sista av "all-steel lastbilar." I själva verket var även inre av denna lastbil består av komponenter av stål. Denna lastbil markerade också införandet av power windows för Chevrolet truck modeller, så det är verkligen en klassiker när det gäller Chevy historia. Återställa denna lastbil kan vara utmanande, men med rätt verktyg och tålamod, kunde någon korrekt återställa en 1972 Chevy truck.

Instruktioner

• Få information om 1972 Chevy truck, som diagram och manualer för en fullständig återställning. Ju mer kunskap du har om 1972 Chevy truck, desto lättare blir det att slutföra restaurering projektet framgångsrikt och i tid. Du kan prenumerera på tidskrifter på klassiska lastbilar eller köpa handböcker från din lokala bokhandel eller bilreparationer handlare.

• Ställ in en stor, slutna arbetsplats som lätt kommer kan hållas rena och organiserade. Du ett område som har massor av belysning och tillgång till eluttag för elverktyg och luftkompressorer. Tänk på att en gång isär din 1972 Chevy truck kräver tre gånger det ursprungliga beloppet av plats det när den monteras. Behöver du utrymme att arbeta, samt utrymme för att placera alla delar när lastbilen har delats. Fastställa din presenning i ett område på arbetsytan och fäst den till marken. Som du ta isär din Chevy, förlägger majoriteten av delar på tarp att hålla reda på dem. Dessutom etikett förvaringskärl eller lagerplatser för att lagra små bitar, inklusive muttrar och skruvar. Ju mer organiserat ditt arbetsutrymme, desto lättare blir det att framgångsrikt återställa din lastbil.

• Demontera din lastbil, börjar med de större delarna av yttre. Använd din ratchet och uppsättning sockets ta bort de främre och bakre stötfångarna, koppla från och ta bort strålkastare och bakljus, och ta bort den främre galler, motorhuven och tail gate. Ta bort dörrarna till lastbilar och sedan avsätta alla dessa delar. Använd din jack att lyfta lastbilen från marken, placera pallbockar under ramen för stabilitet, och sedan ta bort hjulen från hjulet församling och Ställ dem åt sidan också. Nästa, ta bort axlarna. Sedan kopplar motorn och använda en hissa om det behövs ta bort motor, växellåda och kylare från kroppen av lastbilen. Avsätt dessa delar. Hålla reda på alla bultar, muttrar och skruvar genom att lagra dem i märkta behållare. Om dessa bitar lider av överdriven rost och korrosion, kommer att du behöva ersätta dem.

• Ta bort de inre delar och bitar. Dra upp mattor och kassera den. Ta bort trim och trösta. Ta bort alla inredning knappar, handtag, klipp och säkerhetsbälten för byte eller enskilda restaurering. Ta bort platser från hytten på lastbilen. Dessa kommer att behöva vara reupholstered individuellt, helst med en re-klädsel kit för Chevy trucks, för att göra processen enklare och bevara äktheten av lastbilen. Ta sedan bort fendrar på fram och bak på lastbilen. Placera alla delar ut åt sidan. Kontrollera alla delar livskraft och köpa alla nödvändiga reservdelar.

• Undersökning varje del, tillbehör och komponenter som har avvecklats från 1972 Chevy ram. Alla kan manövreras delar kommer att behöva ordentligt rengjorda och helt återställd individuellt. Skadade delar måste ersättas. Om någon metall bitar är helt eroderade av rost, måste sedan dessa bytas ut också. Reservdelar kan beställas via Chevrolet eller restaurering köpmän.

• Montera yttre långsamt. Utföra lapptäcke med olika metallbitar friska och en MIG svetsare att reparera hål eller rostiga områden längs kroppen av lastbilen. Se till att kroppen av fordonet är rak och slät. Reparera alla bucklor eller repor med polering dem ut. Var noga med att undersöka villkora av golvbrädorna, flaket och mindre områden som trim eller längs fendrar. Granska bonnet, tail gate, fendrar och dörrar. Byta ut alla delar om nödvändigt.

• Prep kroppen av din 1972 Chevy truck för färg genom att slipa ytan och grundning att förhindra framtida rost skador. Den bästa lack med högsta kvalitet automotive färg ser dåligt om kroppen av lastbilen inte är slät, rak eller rost-fritt. Om panelerna är justerade och kroppen av lastbilen är smidig, sedan sand exteriör och prime. Efter primern har torkat helt, måla kroppen av lastbilen.

• Att återställa eller ersätta lastbilens power komponenter. Dessa bör alla vara i funktionsdugligt skick innan installation. Dessa delar är motorn, generatorn, förgasare, radiator, axlar, starter, drivaxel, transmissionen och själva motorn. Kontrollera att bromssystem är också manövreras. Använd en hissa för att placera motorn och överföringen in i lastbilen. Installera axlarna och sedan installera bromssystem. Tänk på att installationen av alla dessa komponenter kommer att ta tre gånger mängden tid som krävs för att ta isär lastbilen. Var noga med att vara patient och fungerar långsamt för att undvika skador på någon ny eller renoverad delar.

• Installera nya eller renoverade elektriska komponenter. Använd nya sladdar. Installera strålkastare och bakljus och sedan sätta tillbaka den restaurerade främre stötfångaren till lastbilens kropp. Installera renoverade eller nya vindrutan på framsidan av lastbilen och sedan installera alla speglar och fönster. Kolla trim lastbilen för tecken på rost eller skada, sedan åter krom trim vid behov. Bifoga och installera hjulen rullar församling. Lägre lastbilen till marken, att ta bort jack står.

• Installera restaurerade inredelarna inom Chevy truck. Installera nya mattor, sedan nyligen reupholstered sätena. Installera nya eller renoverade delar av konsolerna, dörrpaneler, interior trim och andra delar som säkerhetsbälten, handtag och knoppar. Se till att allt är i skick och att alla elektriska ledningar för invändiga komponenter är i drift.