mynewspapers.net

Återhämtningstiden för lumbal skiva utbyte eller Fusion

Återhämtningstiden för lumbal skiva utbyte eller Fusion


Lumbal smärta eller smärta i nedre ryggen, är en vanlig orsak till kronisk smärta bland vuxna i USA. Konstgjorda skivan ersättning och ryggradsfusion är kirurgisk behandlingsalternativ för människor vars ryggont är resultatet av görande oduglig villkor som inkluderar avancerade disksjukdom, diskbråck och andra degenerativa spinal villkor. Återställningstider varierar beroende på det förfarande som används.

Instruktioner

Att välja skiva utbyte eller FusionÖverväga faktorer inklusive dina mål, behov av rörlighet kontra stabilisering och anatomiska avvikelser, som påverkar valet mellan en konstgjord skiva ersättning och ryggradsfusion för lumbal smärta.Besluta med din läkare om din ryggrad kräver stabilisering eller inte. Personer med betydande eller utbredda spinal instabilitet (ibland ett resultat av en degenerativ form av skolios kallas "spondylolistes") kan kräva ryggradsfusion. Detta förfarande har fördelen av att ge spinal stabilitet genom att begränsa rörligheten för kotorna.Fråga din läkare om du har en enda degenerativa skiva. I så fall kan du vara en kandidat för konstgjorda skivan ersättning. Detta förfarande syftar till att minska smärta från en degenerativ skiva och förbättra spinal rörlighet. Om du har mer än en skiva som orsakar smärta, kan en fusion vara lämpligare.Överväga fördelarna med varje procedur. Ryggradsfusion är en äldre förfarande, men skivan ersättning är ett mer konservativt förfarande. Först, det bevarar rörlighet eftersom snarare än blandning av ryggraden tillsammans, en enda skiva skall ersättas. Konstgjorda skivan fungerar ungefär som alla andra skivor i ryggen, som gör det möjligt för normala rörelseomfång. I ryggradsfusion patienter, kan det också ytterligare sjukdom eller försämring nära fusion platsen. Konstgjorda skivan ersättning kan förhindra att denna typ av framtida degeneration.

Återhämta sig från konstgjorda skivan ersättningFörsök att vara aktiv under återhämtning från konstgjorda skivan ersättning. De flesta människor är vanligtvis kan gå samma dag som operationen och ofta kräver så lite som upp till två dagar på sjukhuset.Begränsa aktivitet för den första månaden efter operation och genomföra ett program för promenader och stretching. Dessa program är vanligtvis självstyrd och syftar till att öka kondition och flexibilitet.Återgå till dina normala aktiviteter sex till åtta veckor efter operationen, om inte din läkare råder dig annorlunda. Din läkare kommer förmodligen fortsätta att övervaka Återställningsförlopp under det första året efter ingreppet.

Återhämta sig från ryggradsfusionLigga kvar på sjukhuset i upp till två dagar. Din medicinska team får utföra blodprov efter operationen för att se till att din syre i blodet är godtagbara. Du kan också vara försedd med en bakre stag, som begränsar spinal rörelse och tillåter ben fusion att växa.Var lika mobil som möjligt efter utskrivning. Be din läkare om att ta korta promenader som du återställa. Du kan behöva undvika vrida rörelser och avstå från att lyfta tunga föremål.Öka din aktivitetsnivå långsamt. En till tre månader efter ingreppet, bör du ändå undvika att böja, vrida och lyfta. Din läkare kan be dig att bära en bakre stag för upp till tre månader. Med din läkares godkännande, börja öka din aktivitetsnivå. Patienter som klarar vara fysiskt aktiv tenderar att ha mer framgångsrika fusions.Börja sjukgymnastik efter cirka tre månader. Om du har ett jobb som kräver tung fysisk aktivitet, kan sjukgymnastik hjälpa dig att komma tillbaka till arbetet säkert. Helst kan en progressiv stretching och stärka program hjälpa dig att stärka din trunk muskler, som stöder ryggraden.