mynewspapers.net

Återhämtningstid på en steloperation

Återhämtningstid på en steloperation


Steloperation kirurgi utförs på människor att befria dem från smärta eller domningar, stickningar och svaghet i sina extremiteter. Den person som har en steloperation kan ha ett diskbråck, som orsakar tryck på en eller flera av spinal nerver eller andra kotan problem. Total återhämtning från en steloperation beror på många faktorer, allt från omfattningen av skada till din rygg till din personliga inställning och beslutsamhet.

Återhämtning börjar efter operation

Återhämtningstid på en steloperation


Återställningen börjar i sjukhuset, omedelbart efter operationen. Din sjukhusvistelse blir normalt en till två dagar, och under den tiden du kommer att övervakas noga. Du kommer att vara i smärta rätt efter kirurgi, och vårdpersonal och sjukgymnastik institutionen arbetar med dig för att lära sig det bästa sättet att komma ur sängen och börja normala aktiviteter.

När du går hem

Återhämtningstid på en steloperation


Efter urladdning behöver du högst sannolikt smärta medicin under en period av en till fyra veckor. Läkaren kommer nog råda dig att använda en is pack på ryggen, vilket kommer att hjälpa till att lindra några av smärtan. Din kropp gör mycket healing, så bli inte förvånad om du känner dig springa ner när du kommer hem och för de första dagarna. Ta korta promenader och gradvis öka din verksamhet är den bästa metoden att ta för återvinning. Läkaren kan har bett er att avstå från vissa aktiviteter. Normalt måste du undvika böjning, lyfta tunga saker och vrida efter en steloperation.

Avvänja dig från smärta medicin

Återhämtningstid på en steloperation


Infektion är en risk för någon form av operation du kan ha, och om du har en infektion, det kommer förmodligen presentera sig omkring tio dagar efter operationen. Om du börjar att köra en feber, har ökat smärta eller rodnad vid av snittet, kontakta din läkare genast. Du måste Avvänja dig bort din smärta medicin inom en till fyra veckor efter op. Tylenol bör räcka efter så lång tid.

Ta det lugnt

Återhämtningstid på en steloperation


För först är få månader efter en steloperation, det en bra idé att undvika överdriven motion och stress på smält segmenten i ryggen. Det område som var smält är etablerade, så måste du vara mycket försiktig. Böja, vrida eller inte lyfta något mer än 4.54 till 6,8 kg de första månaderna. Din läkare kan ha ordinerat ett stag för att hålla din rygg fjättrad. Han har normalt du bära stag i sex veckor till tre månader efter operationen. Du bör kunna återuppta normala verksamhet vid denna punkt, men om ditt jobb inkluderar fysiska aktiviteter, kan du inte kunna gå tillbaka till arbetet i upp till sex månader.

Attityd och återhämtning

Återhämtningstid på en steloperation


Fysisk terapi börjar omedelbart efter operation, men ungefär tre månader efter operation, en aggressiv övning program startas normalt. Detta görs vanligen med ledning av en sjukgymnast. Din återhämtning kommer att bero mycket på er beslutsamhet. Om du följer råden från kirurgen och sjukgymnast, hittar du att du kan komma tillbaka till normala vanligtvis inom sex månader eller mindre.