mynewspapers.net

Asiatisk konst & hantverk för barn

Asiatisk konst & hantverk för barn


Asiatisk konst är ofta intrikata, utsmyckade och mycket detaljerad. Oavsett om det är kinesiska, thailändska, koreanska, vietnamesiska och malaysiska konst, är några gemensamma teman ofta blommor som finns i naturen, byggnader och människor. Som med all konst, tas stor omsorg till fånga motivet eller låta konstnärens känslor och känslor om hans bit flöde genom sitt arbete. Gör asiatisk konst verksamhet är ett sätt att hjälpa dina barn uppskattar konsten av denna kultur.

Apelsiner skål

För kinesiska nyåret, skålar av apelsiner ges ofta till familjer att önska dem ett år av överflöd och välstånd. Du kan hjälpa barnen att göra egna skålar av apelsiner att ge till någon speciell. Barnen kan rita en skål form på en bit konstruktion papper, då de kan klippa ut flera "apelsiner" från orange papper. Överväga att låta dem använda olika sorters papper, till exempel scrapbook papper som är huvudsakligen orange eller mönstrat papper för att "grov" känsla som ett apelsinskal. När de är nöjda med antalet apelsiner de har, låt dem limma skålen att ännu en bit papper och limma apelsiner ner så att de är "i" skålen.

Asiatiska hatt

Koniska bambu hattar är populära solhattar i alla delar av Asien. Medan detta hantverk från Elmers inte använder riktiga bambu, kan dina barn fortfarande vill bära sina hattar samtidigt ut i solen för den asiatisk känslan. Behöver du spåra en tallrik på en bit konstruktion papper och har barnen skär den. Sedan kan du klippa ut en "kil" som går till mitten av cirkeln och sedan överlappar kanterna på kilen bildar en konformad. Du tejpa dessa sidor stängt och slå hål på båda sidor av hatten. Bara knyta några band eller garn genom hålen så hatten stannar på ditt barns huvud och han har sin egen bit av asiatiska flair. Om han vill, kan ditt barn dekorera hatten när du klipper ut kilen men innan du tejpa löst sidorna tillsammans.

Bambu remsor

Kinesisk handstil på bambu remsor går tillbaka till 5: e århundradet f.Kr., innan uppfinningen av papper. Med detta hantverk från att göra vänner, kan dina barn göra egna bambu-inspirerade skrifter. Har barnen lim fem jumbo hantverk pinnar tillsammans sida vid sida (så alla lägga platt) med hantverk lim. När det är torrt, kan de binda några hampa runt toppen och botten av deras band så att det ser ut som en öppnad scrolla. De kan också använda hampa att knyta en ögla och limma som på baksidan av rullen så att den kan hänga på en vägg. För att skriva på den att rullen, låt dem kopiera vissa antika eller modern kinesiska tecken för saker de gillar, som hund, månen, solen, kärlek, hus och familj. De kanske också vill skriva bokstäverna för deras namn.