mynewspapers.net

Arts & hantverk för nedsatt äldre

Arts & hantverk för nedsatt äldre


Äldre, nedsatt människor kan njuta av en mängd olika hantverk. Några av hantverk många behöver några ändringar för dem med begränsningar. Hantverk inte bara stimulera hjärnans aktivitet, men ger timmar av njutning för dem som behöver fylla sina dagar med saker att göra. Har allt nödvändigt material tillgängliga och ordnat noggrant att göra processen för crafting och målning enklare och mer tillfredsställande för crafter.

Synnedsättning

Olika målning projekt kan vara lämpligt för synskadade seniorer. Graden av synnedsättning avgör hur mycket stöd är nödvändigt. Ställ in färg gommen med vattenbaserad akrylfärg och gå över varje färg verbalt. Lämplig målning ytbehandlar är canvas, papper eller trä. Finger målning är en annan målning projekt där äldre kan njuta av terapin av blandande färger med sina händer. Stickning är ett hantverk som den synskadade kan ta nöje i medan du lyssnar på lugnande musik. Med lite hjälp med grunderna och hjälp med färger, kan de visa sig vissa attraktiva och användbara artiklar.

Känslomässig försämring

Många äldre lider av depression orsakas av ensamhet och brist på självkänsla, med mål inte längre en del av deras dagliga agendan. En fönsterkarm örtagård kan vara en pågående glädje, med dagliga plant care erbjuder en känsla av prestation. Täcka arbetsområdet helt med lager av tidningen. Få små lera kastruller och craft färger i olika färger. Äldre kan måla krukor med olika mönster och bokstäver för att ange varje ört. Fyll varje pott med krukmakare jord och ört frön eller små växter och rada upp dem på en solig fönsterkarm. Ett annat tillägg till ört krukorna är små, hand-målade stenar att lägga till färg och konsistens.

Fysiska begränsningar

Flera hantverk kan anpassas för personer med fysiska begränsningar. Om personen har haft en stroke kan han forma lera med ena handen. Med lite hjälp kan äldre forma skålar, vaser och andra dekorativa föremål. De med artrit kan måla med stora hanteras penslar. Ställa in ett staffli eller tape papper till kartong att hålla den på plats. Skapa collage med ena handen genom limning bitar av olika färgade papper, tyg, pärlor och garn.

Kognitiv svikt

Att göra en scrapbook fylld med en livstid av minnen inte bara ger timmar av nöje, men stimulerar hjärnan att påminna om tidigare händelser. Ut bilder, foton och minnessaker och arbeta med senior att sätta saker i kronologisk ordning. Tillåt henne att limma i varje objekt och skriva några minnen av den person eller tillfälle. Har färgglada markörer tillgängliga, så hon kan rita mönster och bilder av olika händelser.