mynewspapers.net

Arts & hantverk för barn på den italienska kulturen

Arts & hantverk för barn på den italienska kulturen


Konst och hantverk är ett roligt sätt att lära barn om italienska historia och kultur. Gamla romerska och etruskiska traditioner inkluderar mosaik, väggmålningar, skulpturer och keramik. Romarna bygger många av deras konstformer på tidigare grekiska traditioner.

Mosaik

Golven i många gamla romerska offentliga byggnader och förmögna hem var dekorerade med utarbeta kakel mosaik. Äldre elever kan använda glas kakel bitar att sätta ihop mosaiker. Ge yngre barn säkrare material, som äggskal eller papper bitar. Uppmuntra elever att ordna mosaik inför limma dem på plats. Limma glas kakel till en yta och sedan injekteringsbruk runt dem.

Väggmålningar

Utbrott av vulkanen Vesuvius bevarade några underbara exempel på romerska väggmålningar. Visa reproduktioner och diskutera några av de symboler och föremål avbildas i dem med barnen. Barnen kan då måla sina egna väggmålningar direkt på väggar eller på stora paneler av kartong.

Svart figur keramik

Romarna och etruskerna skapad keramik inspirerad av grekiska keramik fartyg. En av de vanligaste typerna är svart figur keramik, som skapades av målning svart glasyr silhuetter på röd lera. Många av scenerna Visa gudar och heroiska händelserna. Gör svart-figur keramik på traditionellt sätt, med hjälp av lera och glasyr, för att skildra en händelse från italienska historia. Ett alternativ är använda svart färg på en röd yta, till exempel Fabrikstillverkade plattor, målad kartong eller rött papper.

Papier-Mache kejsaren byster

Romerska kejsare och elit medborgare var förevigats med marmor byster. Använda papier-mache romerska självporträtt skulpturer. Skokartonger göra en bra stabil bas. Rulla upp en remsa av papp och bifoga det till axlarna på rutan för att göra en hals. Använda en uppblåst ballong för att göra huvudet. DIP remsor av tidningen i en blandning av mjöl, lim och vatten och täcka armaturen. Se till att det finns minst tre lager av papier-mache för en kraftig byst. Lägga till ansiktsdrag och romerska frisyrer med papier-mache.

Medelhavet örtagård

Populära italienska kryddväxter innehåller basilika, rosmarin, timjan, salvia och oregano. Hjälp barnen måla blomkrukor eller krukor med populära italienska keramiska design motiv, såsom geometriska mönster, tuppar, frukt och blommor. Plantera örter i krukor och när de har vuxit använda örter för att göra en mängd olika italienska pasta såser, till exempel pesto och marinara sås för barnen att provet.