mynewspapers.net

Arter och typer av papegojor

Arter och typer av papegojor


Med ljust röda, gröna och gula är papegojor ett iögonfallande element i naturen. De är infödda till de tropiska områdena, främst i Central- och Sydamerika, men andra arter återfinns i Australien. Papegojor lever mestadels av frukt, frön och grönsaker och leva högt i träden. Papegojor är sociala varelser. De flockas tillsammans; de flesta livskamrat. Mer än 350 papegojarter finns, men fyra av de vanligaste papegoja familjerna: amazon, conure, ara och undulat.

Amazonerna (blå-Front, gulhuvad, lila-krönt, röd-Lored, hittade och gul-Naped)

Ljusa nyanser av grön fjäderdräkt kännetecknar dessa papegojor. Färga runt ansiktet skiljer sig genom typ men är generellt så ljust som dess kropp fjäderdräkt och kan vara röd, gul eller blå. De växer allmänt till 15 inches tall. Amazonerna naturliga härmar och kan lära sig mänskliga ljud. Amazonerna, Sydamerika, bor i upp till 60 år gammal.

Conures (blå-krona, mörk, halvmåne, Jenday, solen, guld-Cap, Nanday, grön-rutig, persika-Front och Orange-Front)

Conures är mindre papegojor, växer lika lång som 12 inches. De varierar i färg från gult till grönt till ljust turkos. Deras långa svansar skilja dem--faktiskt, ordet "conure" härstammar från deras kon-liknande svans. Conures, hemma i Central- och Sydamerika, bor 15 till 20 år.

Ara (blå-och-guld, Catalina, grön bevingade, Harlequin, hyacint, militär och Scarlet)

Den mest kända typen av papegoja är Ara. Dess ljusa fjäderdräkt, vilket kan vara grön, gul, blå, röd eller en blandning av alla fyra, hjälper det att smälta in i sin naturliga vana, regnskogen. Aror använder högt vrålar för att kommunicera från Skärmtak och kan lära sig att härma röster. Ara, hemma i Central och södra Amerika, kan växa till 40 inches tall och har vanligtvis en hängande svans som stöd i flyg. Varje Ara har en enorm vingbredd: hyacint Ara har det bredaste på fyra fötter.

Parakiter (Ringneck, Bourke's, Derbyan, Lineolated, Mustached och plommon-Headed)

Australiensiska aboriginerna kallade parakiter "undulaten." Ordet betydde "bra fågel"-- och "bra mat." Undulat, Australien, är en mindre papegoja, växer upp till 11 inches tall. De har en avsmalnande svans, till skillnad från Ara och amazon papegojor, som har större, fyrkantigare svansar. Parakiter är den mest populära papegojan för husdjur på grund av sin storlek.