mynewspapers.net

Art Deco frisyrer av 1920-talet & 1930-talet

Art Deco frisyrer av 1920-talet & 1930-talet


1920-talet såg stora förändringar i frisyrer som fortsatte fram till 1930-talet. Art déco-rörelsen, med dess betoning på vinklar och raka linjer, påverkas mycket av den föränderliga stilen. Kvinnorna bar kläder återspeglar den djärva nya estetiken och glamour blev en blomstrande industri som kvinnor rusade till frisörer får deras hår klippa kort.

Bob

Bob var en otroligt kontroversiell kort frisyr som kom på modet på 1920-talet. Före denna tid bar kvinnorna oftast sitt långa hår. I 1920 publicerat F. Scott Fitzgerald sin Novell "Bernice Bobs Her Hair" i "Saturday Evening Post." Berättelsen följer en musgrå tjej som svänger hennes hår och blir en snygg sofistikerad. Som mode kändisar som Coco Chanel började guppade sitt hår, följde vanliga unga kvinnor.

Shingle Bob

Denna variation på bob, även kallad "pojkaktiga bob," var ännu kortare än originalet. Stilen introducerades 1923. Håret klipptes kort i ryggen så att nacken av hångla var synlig. Håret här var avsmalnande till en v-form. Många klagade på att detta gjorde kvinnor och män omöjlig att skilja från baksidan. Termen "singel huvudvärk" myntades för att beskriva huvudvärk som kvinnor klagade över efter att få denna frisyr. Läkarna sade huvudvärk på grund av den öka exponeringen av baksidan av halsen.

Den holländska pojken

Den holländska pojken var en annan variant på den populära ny bob. Bärs av Louise Brooks, som kallades "flickan med den svart hjälmen" på grund av det, var den holländska pojken en väldigt fyrkantig bob med fransar. Snittet inramade ansiktet noga och visat perfekt den skarpa vinklar och linjer av Art déco-rörelsen. Louise Brooks bar denna stil mycket raka och mörk.

Mäns och kvinnors hår

När kvinnor klippa håret kortare och kortare, började män också beskära deras på närmare längder. Både män och kvinnor bar Marcel vågor, en stil som innehöll skulpterade vågor i håret. Kvinnor började också att bära Eton grödan, uppkallad efter pojkens skola, 1927 och 1928. Denna stil var den kortaste kvinnors stil och hår var smord till låg nära på skallen. Josephine Baker lekte Eton grödan. Stilen blev mindre mode på 1930-talet.