mynewspapers.net

Art Clay projekt

Art Clay projekt


Craft clay eller polymerlera är en extremt mångsidig material som kan användas för en mängd olika konstprojekt. Den finns i olika märken från hantverksbutiker. Craft clay måste bakas i en ugn när projektet är klart, så kontrollera olika tillverkarens instruktioner för lämpliga temperaturer och tider.

Pärlor och knappar

Ett mycket enkelt hantverk spela projekt för nybörjare är att göra pärlor eller knappar. Rulla små bitar av lera mellan handflatorna handen tills du gör en boll och en stor nål punkteras genom för runda pärlor. För knappar, platta bollen på en hård yta och stick två eller fyra hål för senare gängning. Måla med hantverk färg, dekorera med glitter eller prova bädda in små bitar av folie eller små glaspärlor i dem. När dina färdigheter avancerar, prova pärlor och knappar av olika former, som kan bildas med lera-modellering verktyg.

Tumme krukor

Tumme krukor är enkla att göra och har en rustik charm. Rulla en boll av lera (ungefär storleken av en tennisboll) och trycker tummen ner till centrum tills du kommer till ca 1/4 tum från basen. Att hålla tummen i denna indrag, starta klämmande lera utåt, gradvis flytta tummen runt hålet tills det ökar till önskad storlek och potten sidorna är relativt tunn. Tryck på basen på ett plant och hårt underlag att skapa en jämn botten. Dekorera och grädda.

Skulpturer och modeller

Små skulpturer av nästan alla former kan skapas från craft clay. För mer komplexa skulpturer, tryck i föremål gjorda av andra material, såsom metall. För utbildningsprojekt, besöka ett museum eller ett galleri, skissa skulpturer och återskapa en miniatyr i klassrummet. För självporträtt byster, formen axlar och en hals, skapa en boll-format huvud och tryck den mot axlarna. Ihåliga ut ögon och använda överflödig lera att gjuta öga-former och tryck i. Form rullar av lera för mun och ögonbryn och använda fingrarna för att börja trycka på funktionerna i form. Avsluta med clay hår.

Boken slutar, glasunderlägg och namnet plattor

Craft clay kan användas för att skapa prydnadsföremål med praktiskt taget inga skulptera krävs. För glasunderlägg eller namnskyltar, skapa bollar eller fyrkanter, platta ut dem till geometriska former sedan dekorera dem på samma sätt som pärlor och knappar. För grundläggande bok slutar, skapa två fasta rektanglar storleken på chunky pocketböcker. Måla runt de två kortare kanterna och en långsida med vit färg. Måla resten en mörkare bas färg, sedan baka. Se färg fotokopior av din favorit bokomslag. Fukta dem med vatten, hålla dem på utsidan av varje rektangel och sedan lacka med PVA lim.