mynewspapers.net

Armillatox för honung svampen

Armillatox för honung svampen


Armillatox är en kommersiell produkt som utformats speciellt för kontroll av honung svamp. Det kan vara effektivt i att stoppa spridningen av honung svampen i en trädgård, men det finns inget vissa botemedel för växter som redan är infekterade.

Problemet

Honung svampen--Armillaria mellea--är en naturligt förekommande svamp som påskyndar nedbrytningen av död ved. Som är inte ett problem i naturen men kan vara i en trädgård. Svampen sprider sig genom jorden med threadlike fibrer kallas rhizomorphs, som infektera angränsande träd och buskar av arbetar sig under Barken. Jorden kan förbli "smittade" med honung svamp även när en döda växt tas bort.

Mottagliga växter

Armillatox för honung svampen


Träd till riskgrupperna från honung svamp inkluderar lila, flera av de blommande körsbär, willow, ceder, monkey-puzzle, liguster och Björk. Några träd är tänkt att vara immun mot det, inklusive yew, California svart valnöt och box elder. Resistenta arter inkluderar falsk akacia, bambu, vissa fir sorter, juniper och bok.

Produkten

Armillatox är en blandning av alkylfenoler, kemikalier som är vanliga i rengöringsmedel, plaster och bekämpningsmedel. Bolagets hemsida säger sådana kemikalier produceras naturligt av växter som ett försvar mot sjukdomen, och att Armillatox hjälper till att förhindra honung svamp genom att förse växter med en extra skjuts av kemikalier. Den tillämpas på Barken vid basen av ett träd två eller tre gånger per år som ett förebyggande.

Avvikande mening

Royal Horticultural Society säger det finns inga kemikalier som effektivt kontroll honung svamp. Ett antal inlägg på trädgårdsmästare Forum är dock instämmer inte i denna bedömning, och hävdar att Armillatox är effektiva. RHS rekommenderar trädgårdsmästare bli av honung svamp genom att gräva ut alla infekterade rötter och stubbar och bränna dem eller ta dem till en deponi. Träden närmast den smittade anläggningen bör tas bort, och ingen plantering bör ske på platsen för ett helt år med undantag av annueller.

Använda Armillatox

Företaget rekommenderar följande spädningar och belopp för att behandla växter förebyggande för honung svampen: grunt rotade växter, 15:1, 500 ml (1/2 quart) per planta; buskar, 25:2, 1 liter (1 quart) per buske; små träd, 9:1, 10-15 liter (10 till 15 kannor) vardera; stora träd, 15:2, 18 liter (4 gallons) varje.