mynewspapers.net

Arm nerv skador symtom

Arm nerv skador symtom


Nerven i arm nervskador kallas Nervus radialis. Denna nerv är placerad längs armen. Orsaken till den skadade nerven kan uppstå från en mängd olika skäl. Oftast är överanvändning eller klämd nerv. Enligt US National Library of Medicine, det tyvärr allt vanligare. Tack och lov, modern medicin har upptäckt lösningar för att hjälpa till att lindra denna smärta. Som är bra sedan ytterligare komplikationer kan uppstå om de lämnas obehandlade.

smörjelse

Arm nerv skador symtom


Förutom att ge rörlighet och känsla i hela armen, levererar Nervus radialis också funktioner för att hela hand och handled. Därför klagar många gånger människor på domningar och smärta i händer eller handled. Detta är början av ytterligare svårigheter om det inte tas om hand omgående.

Teorier/spekulation

Arm nerv skador symtom


En av anledningarna till nerven kan ha skadats är på grund av ett trauma att det område där nerven. En annan anledning är trycket på nerven under lång tid. Detta tryck kan också ha orsakats av svullnad, eller skada i en muskel eller ben. Radiella nerver passerar längs en smal struktur. Därför är det lätt kunna blockeras om tillräckligt tryck är placerat på den.

Betydelse

Arm nerv skador symtom


Om du har ont i händerna, handled eller arm kan det bero på skada av denna nerv. Dock oftast andra symptom som domningar medföljer det. Du kan känna stickningar innan beror på domningar. Du kan dessutom ha problem att utvidga din arm, armbåge och handled. Att bekräfta att dina symptom är på grund av nervskador vissa undersökningar ges. Dessa tester inkluderar nerv överledning tester, EMG och nerv biopsi.

Förebyggande/lösning

Arm nerv skador symtom


Har symtom på arm nervskador kan vara smärtsamma. Det finns sätt att hantera smärtan. Användning av receptfria medicin såsom: analgetika är hjälpsam. Andra gånger Receptbelagda styrka läkemedel krävs. Steroider, särskilt prednison, kan användas när en minskning av svullnad behövs.

Expert insikt

Andra behandlingsplaner omfatta sjukgymnastik för att hålla styrkan i muskeln. Spjälor eller hängslen används för att lindra smärtan och bidra till ökad användning av hand och arm. Många gånger personen kan behöva ompröva föränderliga arbetstillfällen. Att hitta ett jobb mer gynnsam för den medicinska situationen är inte alltid möjligt men om gjort är mycket hjälpsamt.

Varning

Arm nerv skador symtom


Diagnostisera och behandla arm nervskador är viktigt. Några komplikationer kan uppstå om symptomen är vänster uncared för. Komplikationer såsom, förlusten av känslan i handen eller armen är möjligt. Möjligheten att förlora förmågan att röra handen är riktiga. Även deformitet av handen är möjligt. Ta hand om situationen innan det blir värre är klokt.