mynewspapers.net

Årliga lavendel växter

Årliga lavendel växter


Lavendel är en mångsidig ört med många användningsområden. De taggiga blå och lila blommorna göra ett härligt komplement till buketter, en doftande lyft för potpourris eller en färgstark, butterfly-locka förbättring till trädgården. Lavendel är mycket eftertraktade för sin medicinska och kulinariska egenskaper. Välj en sort som passar just dina behov och din trädgård och plantera i full sol med bra dränering.

Engelska

Engelsk Lavendel är den mest allmänt odlade typ lavendel. Vedartade stammar stödja grågröna eller silver-gröna, smala blad blad med blomma spikar består av ringar av sex till tio doftande blå, violett eller rosa blommor. Gemensamma engelska lavendel växer mellan 1 och 3 fot hög. Blomning sker från mitten av juni till slutet av juli, men deadheading använt blommorna får förlänga blomningen. Denna prålig årliga är kallt-tolerant och kan agera som en perenn i mildare klimat. Vanliga varianter av engelska lavendel inkluderar lavendel-blå blommiga Irene Doyle, den vita dvärgen Nana Alba, den rosa Rosea och färgade Twickle mörklila och Hidcote.

Franska

Dekorativ fransk lavendel saknar doft av engelska lavendel, men dess rosmarin doftande, mörkt lila blommor odlas för potpurri produktion. Fransk lavendel, även känd som Fringed lavendel, växer till ca 3 fot i höjd. Gråaktigt bladen är ovala med sågtandade kanter och täckt med mjuk fuzz. Blomma spikar växa upp till 1 ¾ tum lång och ½ tum i diameter. Provence är en av de vanligaste sorterna av fransk lavendel tillgängliga.

Spanska

Native till Medelhavsområdet och Nordafrika, spanska lavendel växer vilt i Frankrike och kallas ofta felaktigt fransk lavendel. Men spanska Lavendel är mörkt lila blommor och mörkt gröna blad spricker med mer färg som typisk fransk lavendel. Denna woody buske växer till ca 4 fot lång och är toleranta mot sura jordar. Men spanska Lavendel är inte lika härdig som andra sorter och är allmänt endast som odlas för produktion av torkade blommor och som prydnadsväxt.