mynewspapers.net

Årliga blommor för skuggade områdenÅrliga blommor är de som lever bara för en växtsäsong. De planteras, gro, blomma, frö och dör. Det finns många olika sorters annueller. De flesta vegetabiliska trädgårdsväxter är ettåriga. Ettåriga växter som trivs i skuggiga områden är de som behöver minst sex timmar av ljus, indirekt solljus. De odlas under buskar och träd eller i olika nyanser av byggnader.

Impatiens

Impatiens (Impatiens wallerana) kallas vanligen touch-me-nots. De är årliga blommor som kan växa upp till 2 fot lång. Blommorna blommar från slutet av våren tidigt falla och varierar i färg, inklusive orange, rosa, röd, vit och lila. Impatiens föredrar fuktiga jordar och kan hittas längs vägkanter i diken, dammar och flodstränderna, och nära skogsbryn. De trivs i full skugga till halvskugga villkor och är tolerant mot torka.

Ametist blomma

Ametist blomma (Browallia speciosa) växer upp till 2 fot lång och föredrar halvskugga. Blommorna används ofta som en container växt och fungerar bra i Amplar. Ametist blomman trivs i väldränerad sandjord och tar ungefär två veckor att gro..

Nasturtium

Nasturtium (Tropaeolum) är en blommande årliga som är Sydamerika. Den har prålig, trumpet formade blommor som blommar från tidig vår till sena sommaren. De varierar i färg, inklusive gult, orange och rött. Plantorna kan växa 3 till 5 fot lång och sprids snabbt genom trädgården. De odlas ofta på en trädgård spaljé. Nasturtiumsna föredrar halvskugga och fuktig, väldränerad jord.

Wishbone blomma

Wishbone blomman (Torenia fournieri) är en årlig blomma som växer upp till 15 tummen lång. Blommorna blommar från tidig sommar till sen falla och varierar i färg, inklusive blå, rosa, vit, lila, gult och violett. Plantorna föredrar halvskugga och fuktig, väldränerad jord. Wishbone blomman odlas ofta som en kantlinje blomma och har en stor spridning.

Rotknölar Begonias

Den tuberös begonia (Torenia fournieri) är en årlig blomma som används ofta som en container växt. Det är vanligt förekommande i Amplar. Blommorna blommar från början till våren till sensommaren och ha prålig blommor. De varierar i färg från orange och gult till rosa. De trivs i full skugga och föredrar fuktig, väldränerad jord.