mynewspapers.net

Arbetsuppgifter i detaljhandeln

Arbetsuppgifter i detaljhandeln


Retail store anställda arbetar oftast långa timmar. De utför ett antal uppgifter, beroende på arten av deras jobb. Chefer är ansvariga för driver försäljning och vinst i butik för att uppfylla sina finansiella mål. Chefer måste också utbilda anställda på både verksamhet och säkerheten på jobbet. Varje timme anställda också utföra ett antal arbetsuppgifter som håller en butik effektiv drift.

Säljer

Retail medarbetare på varuhus, särskilt kläder butiker, ansvarar ofta för att sälja artiklar i butiken. Retail säljare hälsar ofta kunder när de surfar runt deras avdelning, fråga kunden om hon behöver hjälp. Retail säljare också svar på tekniska frågor om vissa poster, och kontaktar även andra butiker om ett visst objekt finns på lager.

Kör registret

Retail medarbetare ansvarar också för att köra kassaapparater. De flesta kassaregister är datoriserade från och med 2010. Retail medarbetaren måste veta hur använda vissa register för att slutföra olika transaktioner. En butik anställd registrera uppgifter kan omfatta bearbetning kuponger från kunder. Dessutom, måste kassörer lära sig att räkna sina register när de startar sin shift och balansera ut dem i slutet av dagen.

Lagerhålla hyllor

Retail entiteter som livsmedelsbutiker har lager anställda som tar olika livsmedel ur kartonger och lager hyllor. På grund av mängden produkter de lager, som fylla hyllorna ofta arbeta sent på kvällen när det är mindre trafik i butiken. Beståndet anställda måste placera artiklar på rätt plats och se till att de Visa hyllan Taggar för varje objekt.

Customer Service tullar

De flesta butiker har en kundtjänst. Människor som arbetar i kundtjänst ansvarar vanligtvis för att göra förändring, med betalningar, hantera klagomål från kunder, ta returnerade varor och även ordna för en anställd att bära tunga varor ut till kundens bil. Ofta har kund tjänst anställda att besvara inkommande samtal och vidarebefordra samtal till lämpliga individen.

Lagerhantering och beställning

Allmänna eller biträdande chefer övervaka ofta beställning av produkter att upprätthålla en konsekvent mängd lager i butiken. Chefer kan behöva beställa artiklar som är i hög efterfrågan flera gånger i veckan. För att ge mer exakt uppskattningar för beställning, använder chefer ofta elektronisk skanning utrustning vid rekordet och spårar lagernivåer.

Rengöring och räta

De flesta retail arbetstagare kommer ibland behöva torka av räknare, räta upp deras område och återvända några varor till rätt område. En butik kommer också anställd vissa individer att sopa, mopp och vax golv, ren Fönstren och skura resten rum. Anställda som rengör kan också vara ansvarig för påfyllning av hushållspapper, toapapper och tvål i de övriga rummen.

Reklam och erbjudanden

Chefer kommer ofta att ansvara för hantering av butikens reklam och kampanjer i butik, enligt artikeln "Arbetsuppgifter och ansvarsområden relaterade till att vara ett detaljhandeln lagra Manager" på exforsys.com. Reklam kan innehålla gula sidorna annonser, direktreklam och även olika tidningsannonser. Chefen kan också behöva konstruera speciella displayer eller sätta upp point-of-purchase (POP) material på hyllorna för några kampanjer i butik.