mynewspapers.net

Arbetssökande ersättning förordningar

Arbetssökande ersättning förordningar


Den arbetssökande ersättning eller arbetssökandes fördel är en social förmån som ges till personer bosatta i Förenade kungariket. Den arbetssökande ersättning ges till vissa individer som är för närvarande arbetslös och som behöver ekonomiskt stöd när du söker ett nytt jobb. Den arbetssökande ersättning har godkänts på grundval av fall och vissa förordningar är tillämpliga för dem som försöker få en arbetssökande ersättning.

Ålder

Arbetssökande ersättning förordningar


För att vara berättigad till en arbetssökande förmån, måste du vara rättsliga arbetsföra. Förordningar föreskriva att stödberättigande arbetstagare måste vara mellan 18 år och åldern av pension, vilket är ca 65 års ålder för män och 60 år för kvinnor. Om du är en individ med förmildrande omständigheter, bör du ansöka om särskild hänsyn. Personer som är 18 år eller som är äldre än statliga pensionsåldern får fortfarande kunna kvalificera sig för en arbetssökande ersättning som lagligt emanciperade minderårig eller Intressebevakarens frihetsberövande av underåriga barn.

Arbetslösa

Arbetssökande ersättning förordningar


Du måste vara officiellt arbetslös från ett tidigare jobb för att kvalificera sig för en arbetssökande förmån. I de flesta fall måste du Visa bevis på tidigare sysselsättning och kopior av tidigare lönecheckar eller varsel. Om du för närvarande en heltidsstuderande, på moderskaps- eller faderskapsledighet eller om du är en fånge på tillfälliga frige, kvalificerar du inte för den arbetssökande ersättning.

Klarar av arbete

Arbetssökande ersättning förordningar


Reglemente för den arbetssökande ersättning staten att du måste kunna arbete, och du måste vara tillgänglig för arbete för att kvalificera. Om du är sjuk eller har ett funktionshinder som hindrar dig från att arbeta, du skulle inte uppfyller kraven för den arbetssökande förmån och behöver hävda inkomststöd eller sysselsättning och stöd ersättning. Om du är berättigad att erhålla en arbetssökande ersättning och du blir handikappade eller sjuka under mer än två veckor, ditt arbetssökande förmån skulle avbrytas och du skulle då behöva hävda inkomststöd eller sysselsättning och stöd ersättning.

Söker arbete

Arbetssökande ersättning förordningar


För att hålla får jobb sökare förmåner, måste du aktivt söka arbete under längden på ditt arbetssökande ersättning avtal. För att visa du aktivt söker arbete, måste du ansöka om jobb, spendera tid att uppdatera en meritförteckning, registrera dig hos arbetsförmedlingar och fråga om lediga.

Nya arbetssökande intervju

Arbetssökande ersättning förordningar


Arbetssökandes ersättning bestämmelser kräver också nya sökande att träffa en jobcentre representant att göra en ny arbetssökande intervju. Under intervjun, kommer ett avtal om arbetssökande att utarbetas för att kontrollera din plats och beskriva detaljerna i din anställningskvalifikationer, tillgänglighet och ersättningskostnaden du söka ny anställning.