mynewspapers.net

Arbetsbeskrivningen för en information security manager

Arbetsbeskrivningen för en information security manager


En information security manager upprättar organisatoriska principer, förfaranden och metoder för att skydda känsliga data och information från varelse komprometterat. Information security manager måste skapa säkerhetsprinciper att eliminera datorn hackare, virus och andra faror som är förknippade med datasäkerhet. Ockupationen av information security officer är också känd som data säkerhetstjänstemannen eller data security manager.

Tullar

En information security manager har det allmänna ansvaret för upprättande av säkerhetsprinciper avseende tillträde till ett informationssystem, användarrättigheter och behörigheter för program, system verktyg för säkerhet och om data skydd från Internet genom brandväggar på datorsystemet. Security manager tar också upp den fysiska säkerheten för databehandlingsinstallationerna eller operationer, risk management revisioner och etablerade policyer efterlevs.

Färdigheter

En information security manager måste vara en detaljerad, logisk tänkare. När det uppstår problem med datasäkerhet, måste security manager hitta och tillämpa en lösning mycket snabbt. För beredskap situationer, måste han också upprätta katastrof indrivningsförfarandena för en behandling eller information systemdrift. Information security officer måste hålla dig uppdaterad på hot mot datorn och söka ytterligare kunskap för att utöka sin kunskap i systemsäkerhet.

Utbildningskrav

Att bli en information security manager en individ kan få en kandidatexamen eller master & rsquo; s examen i information systems management. Men finns det alternativa vägar. En individ kan tränas i en & ldquo; arbetsplatsen & rdquo; utbildningsmiljö i system säkerhet och ta kurser att erhålla en certifiering genom två industrin certifieringar kallas för CISSP eller CISM. CISSP (certifierad information systems security professional) ger en bred översikt av informationssäkerhet och CISM (certifierad information security manager) är för säkerhetschefer ansvarar för stora företag nätverkssystem.

Lön

Enligt Payscale.com, från och med juni 2010, är den genomsnittliga median lön för en information security manager med en till fyra års erfarenhet mellan lönegrader £27,064 till £43,705. För fem till nio års erfarenhet är lönen £34,407 till £54,068. En information security manager klassificeras i lön överväganden, under de yrkesbaserade information technology manager.

Jobb Outlook

Enligt Bureau of Labor Statistics förväntas anställning av nätverks- och systemadministratörer öka med 23 procent från 2008 till 2018, mycket snabbare än genomsnittet för samtliga yrken. Ockupationen av information security manager ockupationen anses vara en del av tillväxtcykeln.