mynewspapers.net

Arbetsbeskrivning för personal specialist

Arbetsbeskrivning för personal specialist


Personal specialister utföra komplexa administrativa och prästerliga uppgifter för att stödja en organisations rekrytering och anställning av personal. De hjälpa personalansvariga med organisationsutveckling, anställd arkivhandlingshantering, lönelistan bearbetning och anställd relationer. Personal specialister också interagera med arbetssökande och nuvarande anställda. De ger information om kompensations- och program, arbetsscheman, arbetsvillkor och PR-möjligheter. Personal specialister kan också rådge personal på personalfrågor och föreslå resolutioner.

Karriären profilerar

Personal specialister söker, skärm, intervju och ibland testa kvalificerade arbetssökande. De möter med chefer i organisationen att förstå deras personalbehov, få information om jobb förväntningar och skapa kravprofilen. Personal specialister leta efter och hitta potentiella kandidater, underlätta intervjun, referens kontrollera och förlänga jobberbjudanden till individer. De också hjälpa till med administrationen av ersättning program, till exempel sjukförsäkring och pensionsplaner. Personal specialister hanterar förfrågningar från anställda och diskutera villkoren med plan leverantörer. I huvudsak personal specialister funktion för att skapa och underhålla en nöjd, kvalificerad och produktiv arbetskraft.

Färdigheter för framgång

Eftersom de ofta diskuterar löner, arbetsvillkor och avancemang möjligheter inom deras företag, måste personal specialister ha ingående kunskaper om deras arbetsgivare business modell och mänskliga resurser. Kunskap för att hyra lagar och riktlinjer såsom Americans with Disabilities Act och trakasserier lagar, är också viktigt. Andra attribut som krävs för framgång är diskretion och kulturell känslighet, förmågan att relatera till och kommunicera med människor från olika bakgrunder och utbildningsnivå och en etisk och sympatisk personlighet.

Utbildning

En kandidatexamen krävs vanligtvis mest nybörjar jobb i mänskliga resurser management. Blivande anställda specialister kan förbereda sig för en karriär i branschen genom en blandning av kurser i principerna för förvaltning, kollektiva förhandlingar, organisatoriska beteende, industriella psykologin, arbetslagstiftning, labour economics och arbetskraftens historia. Kunskap och användning av datorer och IT-system är också användbar, på grund av den ökande användningen av teknik-baserade lösningar för jobb sökningar, hantering av arkivhandlingar och personaladministration. Blivande personal specialister kan också ta specialiserad utbildning från branschorganisationer, inklusive Society för mänskliga resurser och WorldatWork samhället av Certified Professionals, att uppnå professionella certifieringar och förbättra deras färdigheter jobb.

Karriär resa

Exceptionella personal specialister med tillräcklig erfarenhet också möjligen ska befordras till jobb som sysselsättning och placering chefer, ersättning chefer och potentiellt direktör mänskliga resurser eller arbetsmarknadsrelationer. Chef-nivå jobb kan ibland leda till högsta ledningen eller verkställande befattningar. Vissa anställda specialister kan välja att utvecklas deras karriär genom att arbeta för en outsourcing agentur eller konsultföretag, medan andra för utbildningsockupationar. En doktorsexamen är fördelaktigt för personer intresserade av den akademiska världen, skriva eller konsultarbete.

Resultat projektion

Amerikanska DBureau of Labor Statistics uppskattar mänskliga resurser, utbildning och arbetskraft förbindelser specialister, inklusive personal specialister, i Förenta staterna genomsnittliga årliga löner, från £17,784 till £61,405, från och med maj 2009. Den genomsnittliga årslönen är £36,686 för alla mänskliga resurser, utbildning och arbetskraft relations specialist yrken i USA, från och med maj 2009. Personal specialister anställda av antingen en corporate enterprise organisation eller federala verkställande gren av den amerikanska regeringen tjänar mest, med årliga genomsnittliga löner £41,346 och £51,532, respektive från och med maj 2009.