mynewspapers.net

Arbetsbeskrivning för mat produktion manager

Arbetsbeskrivning för mat produktion manager


En mat produktion manager övervakar den fysiska driften av ett produktionsbolag som mat och aktiviteter för personalen. Hon schemalägger produktion, kontroller lager och tåg och motiverar sin anställda. Underhåll av produktionsutrustning och mat lagringssystem är också en del av jobbet.

Kunskapskrav

Det här jobbet kräver att hålla lagernivåerna kan täcka produktion krav utan att skapa överdrifter som drabbas av förlust. En mat produktion chefen behöver bra matematik och analytisk förmåga att framgångsrikt beställa råvaror från lokala och fjärranslutna leverantörer. Hon behöver datorkunskaper till plats och spåra beställningar och monitor produktionsverksamhet. Utmärkta meddelande förmågor med hennes besättning, förvaltning och leverantörer är avgörande för konsekvent smidigt produktionsoperationerna. Kunskap om säkra livsmedel och magasinering riktlinjer krävs.

Arbetsuppgifter

Producera produkter kvalitet mat på schemat är det huvudsakliga målet med en mat produktionsledare. Hon måste vara medveten om varje kundens behov och vara behöriga att justera scheman att uppfylla dem. Sin personal uppgifter hör verkställande och motiverande besättningar, ibland på flera SKIFT. Hon förväntas interagera med försäljning och marknadsföring personal att förutse kraven för nyligen införda eller säsongsbetonade livsmedel. Säkerställa att produktionsutrustningen regelbundet underhålls är en av hennes arbetsuppgifter.

Arbetsförhållanden

De flesta mat produktion chefer delar sin tid mellan verkstadsgolvet och kontor. Minst hälften av hennes tid går åt till promenader i golvet för att observera verksamheten, kontrollera lagret och se till mat förvaring förvaras vid rätt temperatur. Hennes klädsel är normalt business casual. Hon är vanligen krävs att bära huvudskydd i produktionsområdet. Beroende på timmarna av anläggningen är i drift, kan hon vara skyldig att arbeta SKIFT som inkluderar nätter eller helger.

Utbildningskrav

De flesta arbetsgivare kräver kandidater att ha antingen en intresseföretagets eller kandidatexamen i produktion, tillverkning eller ett närliggande område. Kunskap genom tidigare positioner i livsmedelshantering, lagring eller tillverkning är ofta att föredra för arbetssökande. Förmågan att läsa och tala engelska flytande är ett typisk krav.

Lön och befordran möjligheter

I stora livsmedelsproduktion och fabriks-växter, kan mat produktion chefer befordras till övre eller mellersta chefsposter. Mindre anläggningar har ofta begränsade avancemang möjligheter. Enligt lön lista var den genomsnittliga lönen i 2009 i USA för en mat produktionsledare £22,358.