mynewspapers.net

Arbetsbeskrivning för företaget manager för en teater

Arbetsbeskrivning för företaget manager för en teater


En företagsledare övervakar praktiska behov den konstnärliga personalen, besättning, musiker och artister som associeras med en professionell produktion så att de är gratis att koncentrera sig på sitt kreativa arbete. Chefen är ansvarig för allt som har med den produktion som sker utanför scenen, medan en inspicienten ansvarar för allt som händer på scenen.

Ansvar

En chef hand tar om konstnärer från den dagen de är gjutna på dagen produktionen stänger. När konstnärlig ledare har valt aktörer för en produktion, chefen erbjuder rollerna till skådespelarna och förbereder alla kontrakt. Företagsledare ordnar flygningar, inklusive marktransporter till theatren, om det behövs. Chefen också ordnar bostad för skådespelarna, övervakar användning av företagsfordon och ordnar för måltider. Hon hjälper också till med nödsituationer, till exempel ordna resor till sjukhuset eller flyg hem om en av skådespelarna har ett dödsfall i familjen. I en intervju med Talkin ' Broadway, chef Rachel Blavatnik rapporterade att "varje dag, min arbetsbeskrivning körs utspel av administratör, ambassadråd, chaufför, kock och även maid."

Utbildning

Företagsledare är mycket bekant med processen för montering av en professionell scenproduktion. De flesta företagsledare är tidigare artister eller har arbetat bakom kulisserna på en besättning. Vissa scenkonst skolor erbjuder en kandidatexamen i theatre arts management och få erfarenhet utanför klassrummet genom att delta i ett företag management praktikplats på en regional teater.

Kvalifikationer

Företagsledare måste organiseras mycket samtidigt vara flexibel. Som en förbindelse mellan förvaltning och aktörer, måste du behålla budgetar, scheman och kontrakt. Du måste ha utmärkt skriftlig och muntlig kommunikation. Detta inkluderar bedömning av vilken information som är mest relevanta för särskilda konstnärer i projektet och dela denna information vid lämpliga tidpunkter. Framför allt måste du ha förmågan att upprätthålla en positiv attityd när de arbetar långa timmar i en fartfylld och kreativ miljö.

Resor

Medan vissa teatrar anställer heltid företagsledare, reser många företagsledare som en del av deras karriär. Till exempel kan du resa till en teater att arbeta som chef för 3 eller 4 månader under dess sommarsäsongen. Företagsledare går också på nationella turer i musikaler och pjäser.

Jobb Outlook

Medan den totala industrin för rekreation och fritid förväntas växa, projekt Bureau of Labor Statistics att "på grund av konkurrens från konkurrerande former av underhållning, sysselsättningen inom scenkonsten inte förväntas växa avsevärt." En chef är en del av scenkonst industrin. Resultat är vanligtvis lägre än för jämförbara jobb i andra branscher, såsom chefer i gästfrihet eller ideella.