mynewspapers.net

Arbetsbeskrivning för en skönhet terapeut

Arbetsbeskrivning för en skönhet terapeut


Jobbet för en skönhet terapeut är att hjälpa kunder att förbättra deras allmänna välbefinnandet. De gör detta genom att titta på sina kunder som helhet, i stället för att bara koncentrera sig på externa eller en specifik aspekt av deras utseende.

Funktioner

Skönhetsterapeuter träffa klienter att diskutera de tjänster som de är intresserade, och skräddarsy en skräddarsydd plan eller regim för att möta deras behov.

Funktion

Deras roll är att undersöka vad som ligger bakom en klientbegäranden för att tillgodose dem i mer än ett sätt. En klient kan till exempel ha hudproblem eller ryggsmärta. Förutom att ge dem en ansiktsbehandling eller massage, ser en skönhet terapeut till vad som orsakar problemet och utbildar sina kunder om hur att ta hand om villkoret.

Typer

De särskilda uppgifterna för en skönhet terapeut varierar beroende på deras område av specialisering. Som framgår av MyFuture.com, deras jobb kan inkludera: hud analys, ansiktsbehandling eller kroppsmassage och/eller aromterapi behandling, elektrolys eller vaxning, manikyr, pedikyr, nail extensions, rekommendera träningsprogram och nutrition, underhåller klientposterna och hänvisa klienter till specialiserade läkare.

Identifiering

Eftersom många av de klienter problem kan vara en direkt följd av en medicinska eller psykologiska tillstånd, de kan också vara anställd av olika vårdinrättningar eller rehabilitering centrum. Exempelvis kan en onkologi praxis har en skönhet terapeut på personal, för att hjälpa patienter som genomgår behandlingar.

Fördelar

Med tanke på att biverkningar av olika förhållanden påverkar en person både mentalt och fysiskt, kommer att en skönhet terapeut ge dem en tjänst (ansiktsbehandlingar, aromaterapi, hårstyling och makeup ansökan) som inte bara ökar deras utseende, men lyfter deras anda. Dessutom de arbetar på att hjälpa klientadressen och ta itu med sådana påverkar.

Överväganden

Skönhetsterapeuter har en bättre chans på arbetstillfällen när de har kvalifikationer och är certifierade i deras område i praktiken (massage, hår, make-up, estetik, etc). Även om det inte finns en tydlig organisation eller organ som fastställer krav för yrket, de bästa kvalifikationerna tenderar att vara sådana som är erkända av organisationer som: The Confederation av International Beauty terapi och kosmetologi (CIBTAC), The Comité International D'Esthetique De Cosmetologie (CIDESCO), The International Therapy Examination rådet (ITEC).