mynewspapers.net

Arbetsbeskrivning för en business arkitekt

Arbetsbeskrivning för en business arkitekt


Business arkitekturen i ett företag är en plan som visar hur ett företag är strukturerad, samt människor och processer som gör upp organisationen. Business arkitekter använda denna ram för att justera deras företagets initiativ med tillgängliga resurser för att uppnå företagets strategiska mål. En business arkitekt måste samarbeta med ledningsgruppen och olika avdelningar i företaget att få en korrekt bild av hela organisationen.

Funktion

En business arkitekt definierar externa och interna system, anställda, kunder och leverantörer som bygger upp en organisation, samt hur information delas mellan dessa grupper. Förutom att spåra ekonomiska, rättsliga och marknadstrender, måste business arkitekter utvärdera deras organisationens hälsa och sätta fingret på möjligheter till tillväxt. Dessa yrkesgrupper måste ofta samlar in information från marknadsanalytiker, externa leverantörer, konsulter och ledningsgruppen för att bygga en affärsstrategi arkitekturen runt företagets produkter och tjänster. Som ett resultat, servera business arkitekter som mellanhand mellan ledningsgruppen som de olika grupperna som kör funktionerna i organisationen. En business arkitekt måste också mappa företaget mål till statistik som mäter företagets prestanda och effektivitet.

Utbildning

Men det finns ingen ange pedagogiska sökväg för en business architect, Business arkitekter Association (BAA) råder kandidater att få minst en MBA eller motsvarande erfarenhet som lär följande: finansiell analys, marknadsanalys, relationsbyggande, försäljning, supply chain analysis, business management och datavetenskap. BAAEN erbjuder ett certifieringsprogram i samarbete med DePaul University till proffs som håller en MBA, för närvarande är inskrivna i en MBA-program eller har motsvarande erfarenhet som business arkitekt. Förutom att fylla tre kurser, måste studenter passera den certifierade Business arkitekt registrering undersökning.

Färdigheter

Business arkitekter måste veta hur tänka strategiskt och inse sambanden mellan ett företags processer, funktioner, tekniska system och anställda. Som en ledande nivå befattningshavare, bör företag arkitekter har stor erfarenhet att skapa affärsmodeller och syntetisera olika typer av data för att avgöra hur de påverkar en organisation och affärsfrågor. Business arkitekter måste ha utmärkt skriftlig och muntlig kommunikationsfärdigheter, liksom förmågan att agera som en länk mellan informationen teknologien grupp och business managers. Denna ståndpunkt måste också fungera bra i grupper, har stark förhandlingsteknik och vara mycket analytisk.

Lön

Enligt SalaryList.com är den genomsnittliga lönen för en senior affärsroll arkitekt £108,333. Data baseras på genomsnittet av tre olika löner rapportering i 2003, 2006 och 2007. Men arkitekter årliga löner för business utbud utifrån bransch, läge och erfarenhet. Enligt en April 2010 Indeed.com betänkande, en business arkitekt gjorde en genomsnittlig lön på £78,650 i New York City; £58,500 i Arizona. och £70,200 i Illinois.

Potentiella

Enligt April 2009 artikeln, "Business arkitekturen: ett framväxande yrke," påstår BAA Institutet att arkitekten affärsrollen kommer att fortsätta att växa och expandera som företag försöker att tillgodose behoven hos en global ekonomi och svara på en alltmer konkurrensutsatt marknad. Dessutom förklarat Forrester.com att från och med 2010, 40 procent av organisationerna har ett business arkitekturen program arbetar mot genomföra en.