mynewspapers.net

Arbetsbeskrivning för en bil försäljning verkställande

Arbetsbeskrivning för en bil försäljning verkställande


En bil försäljning verkställande roll är att sälja nya och begagnade bilar till potentiella kunder. En bil försäljning verkställande är väntat till vara kunnig om bilar tillgängliga och måste också upprätta en kunds behov. Chefer kan vara anställd av återförsäljare som säljer bilar av en särskild tillverkare eller av begagnad bil Center som säljer en mängd begagnade bilar.

Utbildning

Många bil försäljning arbetstagare har vissa formella utbildning utanför skolan. Det finns inga formella förkunskapskrav för en karriär som bil försäljning verkställande, äger många GCSE och A nivåer. Erfarenhet av försäljning, genom en praktikplats eller tidigare arbetslivserfarenhet, är en fördel att få träder i yrket. Nya bil försäljning arbetstagare är vanligtvis erbjuds utbildning på arbetsplatsen i form av skuggning mer erfarna försäljning chefer.

Färdigheter

Bil försäljning chefer måste vara professionell, har en skarp personliga utseende och vara bra kommunikatörer. Rollen innebär att bestämma en kunds behov och att kunna erbjuda rådgivning, vägledning och fordonet kunskap. Bil försäljning chefer bör vara kunnig om bilar tillgängliga och kunna förklara och demonstrera bilen har på ett professionellt och tydligt sätt.

Arbetsmiljö

Bilar försäljning chefer arbetar både inomhus och utomhus beroende på återförsäljare de är anställda av. Dagliga bil försäljning chefer tala med kunder, Sälj, förklara bilen har både i garaget och på provkörningar. Den bil försäljning verkställande roll är att identifiera kundens behov och budget och sälja honom lämplig bilen. Det är därför viktigt att en bil försäljning verkställande är bekväm i både förhandlingarna och övertala kunder.

Lön

Enligt nationella karriärer Service från och med 2014 tjänar bil försäljning verkställande nytillträdande mellan £10.000 och £ 13 000 per år. Mer erfarna personal kan tjäna en grundlön för £14.000 till £ 17 000. De övre medelinkomsttagare kan göra mer än £ 35 000 per år.

Sysselsättningsprognos

På grund av hållbarheten av moderna bilar kan uppkomsten av nya bilhandlare förväntas sjunka med konsumenterna att hålla bilar under en längre tid. Möjligheter till sysselsättning är mest gynnsamma för dem med promotion och erfarenhet av försäljning och de som innehar en examen.