mynewspapers.net

Arbetsbeskrivning för assistent händelse

Arbetsbeskrivning för assistent händelse


En händelse assistent hjälper event organisatörer tänka ut, planera och producera händelser såsom festivaler, utställningar, mässor, konferenser, produktlanseringar och andra sociala evenemang. I de flesta fall kommer att en händelse assistent fungera som en del av ett team inom ett event management företag, eller interna möjligheter för ett företag eller en organisation,

Job Description

En händelse assistent typiska dagliga verksamhet varierar beroende på vilken typ av händelse han arbetar på. Dock kommer de flesta assistenter att delta i att hjälpa lägga fram förslag om händelser, att hitta en lämplig plats, planerar layouten på rummen och underhållningsprogram och organisera faciliteter och bekvämligheter som parkeringsplatser, säkerhet och första hjälpen. Hon kan också hjälpa sälja utställningsrum, eller hitta sponsorer för händelsen och hjälper sannolikt avveckla händelsen när den är klar.

Villkor

När du inte arbetar på plats för en händelse, är timmarna av en händelse assistent ordinarie timmar måndag till fredag. Men när du arbetar på en händelse, är timmarna ofta lång och OSÄLLSKAPLIG, helg och kvällsarbete gemensamma. En assistent kan också krävas att resa till butiker och leverantörer och kan förväntas arbeta utomhus i alla väder. Frilansuppdrag är tillgänglig för dem som har gått från att vara assistenter att arrangörerna, förutsatt att de har erfarenhet och en stor bok för kontakter.

Kvalifikationer

Det finns ingen minsta kvalifikationer som krävs för att arbeta som assistent händelser. Arbetsgivare söker personer som har kunskap om branschen och har fått några arbetslivserfarenhet, antingen betalas eller frivilligt, att hjälpa i organiseringen av en händelse. Personer som arbetar inom händelser måste ha utmärkt organisationsförmåga, förmåga att arbeta väl under tryck och i ett team.

Karriärmöjligheter

Karriärväg för assistent händelser beror på företaget han arbetar för. De flesta kommer att innebära flyttar från assistent till en posta av teamledare med ansvar över ett antal andra personal medlemmar, eller alternativt kan det innebära befordran till en annan ledningsroll. Ofta befordran inträffar genom att ändra arbetstillfällen och företag. Många evenemang arrangörerna väljer att flytta till frilansuppdrag genom att starta egna företag.

Lön

Enligt MySalary.com var den genomsnittliga årslönen för event organisatörer i USA mellan £30,451 och £41,469 år 2010. De lägsta 10% av evenemang organisatörer tjänat £25,816 per år. Förmåner för en händelse assistent omfattar sjukförsäkring, pensionsplaner och betald semester.