mynewspapers.net

Är Vicks VapoRub beroendeframkallande?

Är Vicks VapoRub beroendeframkallande?


En stapelvara för många kalla drabbade sedan början av 1900, Vicks VapoRub är fortfarande ett populärt val att lindra en hosta eller täppt huvudet. Livslängd lika inte fullständig säkerhet, dock och Vicks VapoRub är inte utan sina varningar och gränser.

Ingredienser

Regelbundna Vicks VapoRub innehåller följande aktiva ingredienser: kamfer - 4,8 procent; eukalyptusolja - 1,2 procent; mentol - 2,6 procent. Inaktiva ingredienser inkluderar cedarleaf olja, Muskotolja, särskilda petrolatum, tymol och terpentin olja.

Användningsområden

Är Vicks VapoRub beroendeframkallande?


Vicks VapoRub har länge varit tippad som "en aktuell medicin som lindrar din hosta." Bolaget leder användaren till "[r] ub ett tjockt lager på bröst och hals eller gnida på öm, värkande muskler." Andra anekdotiska användningsområden inkluderar gnugga på fötterna för att hjälpa till med hosta eller gnugga på tånaglar att bekämpa svampen, men ingen av dessa användningar stöds av vetenskaplig forskning eller Procter och Gamble, det bolag som äger Vicks. Tymol, en av de inaktiva ingredienserna i Vicks VapoRub, innehåller egenskaper för att bekämpa svamp, men det är inte vetenskapligt bevisat att Vicks VapoRub kommer att göra detsamma.

Varningar

Är Vicks VapoRub beroendeframkallande?


I januari 2009 varnade "Scientific American" om användningen av Vicks VapoRub för barn 2 och under. Denna varning är också på skivbolaget Vicks VapoRub. Medan det finns inga vetenskapliga bevis för att Vicks VapoRub är beroendeframkallande, särskilt när den används enligt anvisningarna, rapporterar "Ekologisk fakta" att kamfer, en av Vicks VapoRub aktiva ingredienser, "har narkotiska effekter som det tillfälligt desensitises nerverna och slappnar hjärnan. Det kan också göra hjärnan förlora kontrollen över lemmar om intas till överdrift. Lukten av kamfer olja är också beroendeframkallande. Människor har setts att utveckla starka beroende av att lukta kamfer olja eller konsumerar det." I januari 2010 intervju med NPR, Jonathan Foulds, direktör för tobak beroende Program på universitet för odontologi och medicin av New Jerseys School of Public Health, kommenterade hur mentol, en annan aktiv ingrediens i Vicks VapoRub, har visat sig göra rökavvänjning svårare och beroende av cigaretter till synes enklare än med icke-mentholated cigaretter, men det finns ingen forskning som förbinder mentol till ett beroende till Vick's VapoRub. När används som riktad och inte intas eller placerats i eller runt näsborrarna, finns det inga vetenskapliga bevis för att Vicks VapoRub är beroendeframkallande.