mynewspapers.net

Är Mosquito-avvisande armband säkert?

Är Mosquito-avvisande armband säkert?


En mygga-avvisande armband fungerar genom avger ångor som parera insekter. Armband som stöter bort insekter är doused i relativt ofarliga kemikalier och kan erbjuda visst skydd runt i närområdet.

Aktiva ingredienser

Kemikalier som används på bug-repellerande armband inkluderar citronella, DEET och geraniol. DEET är en av de mest populära bekämpningsmedel i USA och har bedömts som säker av EPA när det används enligt anvisningarna. I laboratorietester, citronella visar liten eller ingen toxicitet för människor, men kan orsaka hudirritation. Geraniol kan orsaka en allergisk reaktion som ögon- och hudirritation.

Geraniol

Geraniol är en alkohol från växtoljor och är känt för att förhindra biter från myggor, brand myror, loppor, Knott, fästingar och andra insekter. Det var det första effektiva alternativet till bekämpningsmedel som innehåller DEET.

Citronella

Olja citronella, som härrör från två typer av torkat gräs, har använts i mer än 50 år som ett insektsmedel. Citronella inte skada eller döda insekter, men dess doft stör den insektsvaxer förmåga att lokalisera en värd.

Effektivitet

I ett test utfört av en forskare vid Institutet för miljö och människors hälsa, fick volontär bär ett citronella-indränkt armband fem myggbett. På oskyddade armen fick hon 14 biter. I en inofficiell test av geraniol-indränkt armband rapporterade volontärer emot färre biter också.