mynewspapers.net

Är lagerblad säkert att äta?

Är lagerblad säkert att äta?


Lagerblad, som växer på en bay lagerträd, är väldoftande växtdelar finns i ett antal sorter. Medan lagerblad ingår i rätter under tillagningen att ge mat smak, är det viktigt att veta om faktiska bladen är ätbara innan du njuter av maten.

Typer

Det finns flera typer av lagerblad och inte alla av dem är säkra att äta. Mountain laurel är exempelvis en typ av bay växt som är giftigt för djur. bladen från körsbär lagerträd är farligt för människor att äta. Bay laurel (Laurus nobilis) är typ av lagerblad som ingår ofta i soppor, grytor och andra långsam-matlagning rätter.

Geografi

Bay laurel är inhemsk till Medelhavet, men också trivs bra i andra delar av världen med liknande klimat. Växten har odlats sedan 1600-talet i andra länder förutom de i Medelhavsområdet, "gör det en av de äldsta kulturväxter," enligt University of Illinois. California lagerblad odlas i USA också och har en mer salta smak än den sötare Medelhavet laurel.

Överväganden

Om du använder hela lagerblad för matlagning, är det bäst att ta bort bladen efter maten är klar matlagning, eftersom strukturen gör lagerblad svårt att tugga och smälta. Dock lagerblad är ätliga i form av pulver eller krossad och behöver inte tas bort från färdiglagad mat.