mynewspapers.net

Är kylskåpet mögel farligt?

Är kylskåpet mögel farligt?


Vissa mögel är en integrerad del av den mat som de växer, som mögel som gör ädelost eller vit mögel som bildar ett tunt lager på utsidan av hårda salami. Men mögel i kylen kan vara farliga. sådan formar ruin mat och kan orsaka negativa hälsoeffekter från allergiska reaktioner mot cancer.

Mögel på livsmedel i kylen

Eftersom vissa mögel är farligt för människors hälsa, med några få undantag, bör du ignorera någon mat i kylskåp med synligt mögel. Korn, nötter och produkter kan stödja tillväxten av mykotoxiner, som sicken människor. En grupp av mykotoxiner är aflatoxiner, som är giftiga och kan orsaka cancer. Vid hård ost och fast grönsaker eller frukt är det oftast säkert att skära bort mögel tillsammans med en tum av den omgivande mat och använda vad som finns kvar om mögel inte är omfattande. En beläggning av mögel på skinka och hårda salami är normala; kött är säkra att äta när du skura det bort.

Mögel på kylskåpet sig

Mögel sprider av luftburna sporer, så möglig mat i kylen kan så småningom leda till mögel växer på själva enheten. Ren mögel från insidan av kylskåpet av skura det med en lösning av 15 gr (1 msk) bakpulver blandas med 1 liter (1 stop) vatten och skölja med vanligt vatten. Mögel kan också växa på gummitätningar runt dörren. ta bort det med 15 ml (1 msk) av klorin blandas med 1 liter (1 stop) vatten.

Hur mögel växer

Nästan alla är bekanta med blå, grön, grå eller svart fuzz som betyder tillväxt av mögel. Vad många inte inser är att ytan mögel i grunden är "utsäde huvudet" av en organism växa djupt under ytan. Formar är inte växter, men du kan visualisera dem ha rötter att nå in i maten, stjälkar växer ovanför ytan och sporer, som fungerar som frön, växer på toppen av stjälken. Dessa djupa rötter kan infiltrera mjuka livsmedel även om ytan mögel inte är synlig.

Förhindrar tillväxt av mögel

Mögelsporer sprids genom luften, insekter och av ytan till ytan kontakt. Som omfattar mat i kylskåpet hjälper till att förhindra luftburen kontaminering. Om mat är redan mögelväxt, frestelsen att lukta det eller du kan andas in mögelsporer, möjligen vilket resulterar i en allergisk reaktion. Möglig mat i plast och Lägg den i en övertäckt soptunna. Ren området där maten lagrades. Använd inte unken disktrasor eller svampar på kylskåp; de sprider mögelsporer även när du försöker att rensa.